Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 37 items gevonden.

Sorteren op  

Resourcing the Future

Congres over afval en grondstoffen van Britse brancheorganisaties CIWM, Esa, de Resource Association en Wrap.

Sustainable Thermal Energy Management (SusTem) 2017

Internationaal congres over energie en warmte, met onder meer hernieuwbare warmte en warmtenetten.

Completing the circuit: Electronic products in a European circular economy

Jaarlijkse workshop van Ecos, dit jaar met het thema 'elektronische producten in de circulaire economie'. Daarbij is aandacht voor de hele keten, van ecodesign tot recycling.

Netwerkbijeenkomst Van food waste naar food profit

In samenwerking met Wageningen Academy organiseert het MVO Netwerk Food & Agribusiness de netwerkbijeenkomst van food waste naar food profit. Over het voorkomen van voedselverspilling en hergebruiken van reststromen.

Seminar circulair ondernemen in Centraal en Oost-Europa

De beweging naar een circulaire economie in Centraal en Oost-Europa creëert kansen voor Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partijen op het gebied van recycling, storten en producentenverantwoordelijkheid.

Summer course on circular economy: policies and practices

Zomercursus van ACR+ en Venice International University over de circulaire economie, voor ambtenaren en professionals uit het bedrijfsleven.

Werkplaats Keukenafval

De vierde bijeenkomst in het kader van de Werkplaats Keukenafval. Ditmaal vertellen de gemeentes Deventer en Lelystad over hun ervaringen met een schillenboer en communicatie.

Amersfoort maakt werk van de circulaire economie

VNO NCW, de gemeente Amersfoort en Bouwend Nederland slaan de handen ineen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen in de regio Amersfoort en organiseren voor ondernemers uit (de omgeving van) Amersfoort een zomerse inhoudelijke borrel over circulariteit.

Geen Afval Festival Acht

Renewi organiseert een publieksfestival over afval en grondstoffen, op drie data en locaties.

Business Forum Nederland-Vietnam

Op 10 en 11 juli brengt premier Phuc van Vietnam een bezoek aan Nederland. Hij wordt vergezeld door een uitgebreide bedrijvendelegatie. RVO.nl organiseert een business forum voor beide landen, met name voor de sectoren water, klimaat, landbouw, voedselzekerheid, stedelijke ontwikkeling, scheepsbouw, energie en logistiek.

International Conference on Sustainable Bioplastics

Congres over duurzame bioplastics.

Iswa Study Tour

Serie seminars van Iswa over inzamelen, sorteren en recyclen van afval in Nederland. Daarnaast zijn er bezoeken gepland aan verschillende sorteer-, scheidings- en recyclinginstallaties.

De study tour zou aanvankelijk plaatsvinden in april 2017, maar is uitgesteld naar september.

Effectiviteit milieubeleid, verpakkingen en verpakkingsafval

Inspiratiemeeting georganiseerd door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum over verpakken, verpakkingsafval en milieu. Innovaties, actuele thema's en trends komen op deze bijeenkomst aan de orde, onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider. Deelname op uitnodiging, plaats voor beperkt aantal toehoorders.

Opleiding Afval/Grondstoffen management

Intensieve 5-daagse opleiding die u alle benodigde kennis en inzicht in de afvalmarkt geeft. Speciaal voor medewerkers van gemeenten en afvalbedrijven (HBO denk- en werkniveau).

De overige cursusdata zijn 19 en 26 september en 3 en 10 oktober 2017.

Ifat Africa 2017

De tweede editie van Ifat Africa. Voor bedrijven met internationale ambities een uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met klanten en partners uit veertig landen, de meeste uit Afrika. MetaSus, Rijkswaterstaat Leefomgeving en het Netherlands Water Partnership organiseren een collectieve deelname aan dit evenement.

Geen Afval Festival Stadskanaal

Renewi organiseert een publieksfestival over afval en grondstoffen, op drie data en locaties.

Internationaal congres batterijrecycling (ICBR 2017)

Het 22e internationale congres voor recycling van batterijen is gericht op wereldwijde wetgeving, regulering van transport en veiligheid en effectieve recycling.

Collegereeks gedragsbeïnvloeding afvalscheiding

Een reeks van drie bijeenkomsten over gedragsbeïnvloeding rondom afvalscheiding, georganiseerd door Rijkswaterstaat. De overige twee colleges zijn op 18 oktober en 8 november 2017.

Geen Afval Festival Vlaardingen

Renewi organiseert een publieksfestival over afval en grondstoffen, op drie data en locaties.

Iswa World Congress 2017

Wereldwijd congres over afval en recycling van Iswa. Het thema is deze editie 'No time to waste'.