Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 42 items gevonden.

Sorteren op  

Week van de Circulaire Economie

Week georganiseerd door circulairondernemen.nl waarin bedrijven kunnen ontdekken of de circulaire economie ook iets voor hen is. Bijeenkomsten voor verschillende bedrijfstakken en specialisaties over circulaire oplossingen, ideeën businesscases.

Remanufacturing in de praktijk

Een belangrijke stap naar circulariteit is het inzetten van producthergebruik door middel van remanufacturing en refurbishing van materiaal. Ace Re-use Technology biedt in het kader van de Week van de Circulaire Economie een kijkje achter de schermen.

Presentatie rapport financiering circulaire economie

Presentatie van de policy paper die het Sustainable Finance Lab en Circle Economy hebben geschreven over financiering van de circulaire economie, op verzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

International Electronics Recycling Congress 2018

Tweedaags internationaal congres over AEEA-recycling met beurs, netwerkdiner en excursie voor autoriteiten, industrie en academici. Meer dan 500 bezoekers worden verwacht.

Seminar Grenzeloos Circulair

Seminar over circulair ondernemen en samenwerking over de grens.
Deze activiteit maakt deel uit van de Week van de Circulaire Economie 2018.

Circular Economy Booster Breda

Tijdens deze bijeenkomst worden Bredase ondernemers geïnformeerd over ondernemen in een circulaire economie.

Circular Business Breakfast

BlueCity, Nederland Circulair, Innovation Quarter en MKB Rotterdam nodigen Rotterdamse ondernemers uit voor een Circular Business Breakfast.

Circulair Bouwen in de praktijk: ROC Friese Poort

Kijkje achter de schermen bij de ROC Friese Poort in Leeuwarden, een circulair gebouwd en energieneutraal gebouw.

Nieuwjaarsevent 2018: welkom in de nieuwe economie

Nieuwjaarsevent van MVO Nederland. Met duizend gasten uit het duurzame bedrijfsleven is het vooral bedoeld om te netwerken.

Informatiebijeenkomst Mia/Vamil en Circulaire Economie

Informatiebijeenkomst van RVO.nl over wijzigingen in de Mia/Vamil, de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de mogelijkheden voor circulair ondernemen. De bijeenkomst is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie.

Leerkring grondstoffen/ circulaire economie

Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) organiseert een leerkring grondstoffen/ circulaire economie. Deze leerkring is de voortzetting van de werkgroep zwerfafval/ grondstoffen.

Week van de circulaire economie in de glasbranche

Vlakglas Recycling Nederland en Bouwend Nederland vakgroep GBO organiseren in het kader van de week van de circulaire economie een event waarbij ze mensen kennis willen laten maken met hun circulaire producten. Tijdens dit event tonen een aantal glasbedrijven hun producten en geven presentaties over glas en de circulaire economie. Daarnaast is de mogelijk er om workshops te volgen.

Nieuwjaarsbijeenkomst Envaqua en NWP

Envaqua organiseert dit jaar haar nieuwjaarsbijeenkomst gezamenlijk met het Netherlands Water Partnership (NWP). De bijeenkomst staat in het teken van de circulaire economie.

Binnenkijken bij Zero Waste Lab

Zero Waste Lab in Amsterdam biedt tijdens de Week van de Circulaire Economie de mogelijkheid een kijkje te nemen achter de schermen.

Eindsymposium Week van de Circulaire Economie

Samen met Circle Economy en C-Creators organiseert Rijkswaterstaat een symposium over de hot topics in de transitie naar een circulaire economie. Met keynotes van de pioniers Wouter van Twillert (samen met Ben Kubbinga) en Peter van Assche en parallelsessies over topics die nu spelen binnen de circulaire wereld.

Workshop circulaire eco-city

Workshop over de circulaire economie en waardemodellen.

Congres Circulaire Economie

Congres over de circulaire economie, georganiseerd door JCI Utrecht.

Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie

De onderwerpen Natuurlijk Kapitaal en Circulaire Economie staan momenteel volop in de belangstelling, maar hoe kan de samenleving blijven profiteren van alles wat de natuur biedt zonder natuurlijke rijkdommen te verarmen? Die vraag staat centraal in de eerste uit een serie kenniscafés Duurzaam Ondernemen van de VVM.

Van groenafval naar grondstof

De circulaire economie vraagt ook een andere manier van omgaan met groenafval. Brancheverenigingen Stadswerk, BVOR en VHG organiseren hierover een bijeenkomst om kansen en uitdagingen te bespreken.

Europees Forum Eco-Innovatie

De 21e editie van het Europees Forum voor eco-innovatie. De focus ligt dit jaar op het verbeteren van de luchtkwaliteit.