Voeg zelf een agendapunt toe.

Agenda


Zoekin

Er zijn 28 items gevonden.

Sorteren op  

Bijeenkomst subisidieregelingen biobased economy

Informatiebijeenkomst over de subsidieregelingen 'Demonstratie energie-innovatie (DEI)' en 'Biobased Economy, groen gas en chemische recycling', die openen op 2 juli.

Nationale Milieudag 2018: Wetenschap versus emotie

De Nationale Milieudag van VVM heeft dit jaar als thema 'Wetenschap versus emotie'. De milieuprofessional heeft tegenwoordig vaak te maken met inwoners, media en politici die zich vooral laten leiden door emoties en wensdenken. Inhoudelijke kennis wordt dan ontkend, gebagatelliseerd of verdacht gemaakt. Hoe beïnvloedt dit gegeven de beslissingen van politiek, bedrijven én van individuen?

Regiobijeenkomst Zuid-Nederland Bijplaatsingen

Regiobijeenkomst van de NVRD Zuid-Nederland over het aanpakken van bijplaatsingen.

Crete 2018

Internationale wetenschappelijke conferentie over gevaarlijk en industrieel afval die voor de zesde maal wordt gehouden.

AO Circulaire Economie

Op de agenda van dit algemeen overleg staan onder meer de transitieagenda's en het Lap3.

Cewep Waste-to-Energy Congress

Congres van Cewep, de Europese confederatie van afvalenergiecentrales. Deze negende editie is gericht op de circulaire economie en bevat onder meer een bezoek aan de Zabalgarbi afvalenergiecentrale.

Optimaliseren textielinzameling - stof tot nadenken!

Bijeenkomst voor gemeenten en publieke inzamelaars over het optimaliseren van de textielinzameling. Met presentatie van onderzoek van Rijkswaterstaat naar textielinzameling in zeven Europese steden.

Overheidscommunicatie Afvalscheiding

Dit is de eerste van de cursusreeks die is bedoeld voor medewerkers van gemeenten die eerder de gedragscursus hebben gevolgd. Deze vervolgcursus is gericht op het concreet toepassen van de gedragskennis in communicatie met burgers. De tweede en derde bijeenkomsten zijn respectievelijk 4 oktober 2018 en 25 oktober 2018.

Plastics Packaging Conference

De tweede editie van de Plastics Packaging Conference van EuPC. Deze editie zal vooral gaan over de plasticstrategie van de Europese Commissie.

Internationaal congres batterijrecycling (ICBR 2018)

Het 23e internationale congres voor recycling van batterijen is gericht op wereldwijde wetgeving, regulering van transport en veiligheid en effectieve recycling.

Circular Cities

Bijeenkomst over de bijdrage van Europese steden aan de circulaire economie.

Recoup Plastics Recycling Conference 2018

Congres over plasticrecycling, bezien vanuit de hele keten van kunststof verpakkingen.

Afvalconferentie 2018

Jaarlijks congres dat ook dit jaar de transitie naar een circulaire economie centraal stelt met de afval- en recyclingsector in de hoofdrol.

Dag van de Omgevingswet

Een dag voor milieuprofessionals die te maken krijgen met de Omgevingswet. Dit is de zevende editie.

The circular nutrient economy in practice

Bijeenkomst over (kunst)mest uit afvalstoffen.

Paper & Beyond 2018

Cepi organiseert een nieuw evenement rondom papier, de bio-economie en circulariteit, als opvolger van de European Paper Week.

Ecomondo 2018

22e editie van de internationale vakbeurs voor groene technologie, zoals recycling, materiaal- en energieterugwinning en langdurige ontwikkeling.

Symposium Bodem Breed

Bodem Breed is een jaarlijks congres bedoeld voor bodemprofessionals. Het congres biedt actuele informatie en netwerkmogelijkheden.

Recycling 2018

Vakbeurs voor de volledige recyclingbranche.
Het evenement wordt voor het negende jaar op rij georganiseerd.

Recyclingsymposium

Recyclingsymposium georganiseerd georganiseerd door FHG, Envaqua en BRBS Recycling. Het symposium is onderdeel van de Recyclingbeurs.