Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 548 items gevonden.

Sorteren op  

Van afval naar grondstof naar nieuwe toepassing

Pilot beschoeiing Geeuwenbrug N371 (12).jpg

De grondstoffen die we nodig hebben voor onze consumptiegoederen zijn niet onbeperkt beschikbaar. Steeds meer mensen en bedrijven benutten de mogelijkheden van hergebruik van materialen. Hiermee voorkomen we de uitputting van de plaats waarvan wij als mens volledig afhankelijk zijn: onze aarde.

Ondergronds persen de norm in grote steden

beurswand_sidcon_foto1.jpg

In ons land lopen steeds meer grote steden tegen hetzelfde afvalprobleem aan: een gebrek aan ruimte. De afvalberg groeit, maar de capaciteit loopt tegen haar bovengrens. Elke gewonnen meter wordt vaak met gejuich ontvangen. Het is dus niet vreemd dat steeds meer gemeenten hun oog laten vallen op innovatieve, ondergrondse oplossingen.

Installaties Lubo goedkoopste per ton afval

Lubo_AWS_2.jpg

Lubo Systems is klaar voor de oplevering van een sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval bij Beatrix Port Services, onderdeel van de Janssen Group.

GipsRec.nl nieuwe verwerker gipsafval

20171128_114447.jpg

GipsRec.nl is de nieuwe verwerker van gipsafval, voornamelijk gipskarton en -blokken. Ook de verwerking van gasbeton als monostroom behoort tot de mogelijkheden.

Klaar voor de digitale circulaire toekomst?

iStock-613036478 bewerkt.jpg

De nieuwe industriële revolutie is een feit. Zelfrijdende vuilniswagens, drones en robots komen er aan. Maar eerst moet de afvalinzamelaar intern nog 'even' digitaliseren.

Gemeenten kunnen nog veel winnen met e-waste

Weeelectric 2.jpg

E-waste is de snelst groeiende afvalstroom in de EU. Toch worden lang niet alle op de markt gezette elektrische en elektronische apparaten ingezameld. 45 procent kwam er afgelopen jaar terug. Vanaf 2019 is dit percentage wettelijk 65 procent. Er ligt dus nog een enorme inzameluitdaging. Weee Nederland over hoe gemeenten het verschil kunnen maken.

Hollands glorie pur sang

Installation_SingleStream_Ecotri_Fouesnant_bollegraaf.jpg

Bollegraaf Recycling Solutions Group is internationaal uitgegroeid tot een begrip en heeft vestigingen en vertegenwoordigingen in de meeste Europese landen, Noord-Amerika, Australië en Azië. In Appingedam en Emmen ontwerpt en produceert Bollegraaf turnkey sorteer- en recyclingoplossingen voor het terugwinnen van grondstoffen uit plastics, papier, karton en huishoudelijk afval tot circa 95 procent.

Efficiënt, duurzaam en geruisloos

SD0B2495_print.jpg

“Wij hebben op dit moment één van de krachtigste machines op de markt.” Na een uitgebreide selectieprocedure is Hans-Peter Kremer, technisch ontwikkelaar bij Thommen AG, ervan overtuigd de beste volautomatische kanaalbalenpers aangeschaft te hebben. De HSM VK 12018 R FU kent op het gebied van soliditeit, efficiëntie en veiligheid geen meerdere.

Wecycle zorgt voor werkgelegenheid in de circulaire economie

Wecycle_Afval_binnenkant.jpg

KPMG Sustainability onderzocht hoeveel reguliere werkgelegenheid en SROI (Social Return on Investment) Wecycle genereert met het inzamelen en verwerken van e-waste. Dit gebeurt onder meer in de Wecycle Service Centers, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt afgedankte elektrische apparaten sorteren en demonteren. De uitkomsten zijn ronduit positief.

Vakbeurs Recycling 2017: Reduce, Re-Use, Recycle

Persfoto vakbeurs recycling.jpg

Op 24, 25 en 26 oktober transformeert Evenementenhal Gorinchem zich tot hét centrum van de Benelux voor de recyclingbranche. Onder andere afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeentes komen naar Recycling om kennis te maken met alle producten, diensten en (innovatieve) oplossingen die de recyclingbranche te bieden heeft. Daarnaast grijpen zij deze gelegenheid aan om te netwerken.

90 procent glasrecycling; kans voor gemeenten

HR_NedvangBeeldbank_9688.jpg

De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu is duidelijk: alle Nederlandse gemeenten zijn uitgedaagd om in 2020 75 procent van de ingezamelde verpakkingsmaterialen te recyclen. Het gaat om glas, papier, karton, hout, metalen en kunststof. Voor verpakkingsglas ligt de doelstelling nog hoger: daarvan dient al in 2018 tenminste 90 procent gerecycled te worden.

Machinebouw in de groei bij AW Materieel

Combi blok.jpg

AW Materieel breidt uit op haar locatie in Emmeloord. In de nieuwbouw komt de afdeling Machinebouw, die onder de naam AW Machinery een steeds grotere plaats in neemt naast de verhuuractiviteiten van AW Materieel. Met name de ontwikkeling en bouw van wascontainers nam de afgelopen jaren een grote vlucht.

Aan het juiste adres bij familiebedrijf Uitenhage

DSC_0368.JPG

Een voertuig voor één dag nodig? Of juist voor langere periode? Het uitgebreide en up-to-date wagenpark van Uitenhage Verhuur B.V. biedt voor iedere vraag een oplossing.

Bollegraaf bouwt mega-recyclinginstallatie in Rusland

MSW Installation MAG Group.jpg

Bollegraaf Recycling Solutions heeft van de MAG Group in Nizhny Novgorod, Rusland, de opdracht gekregen om een mega-recyclinginstallatie voor huishoudelijk afval te bouwen. De installatie krijgt een capaciteit van 60 ton huishoudelijk afval per uur.

Geesinknorba innoveert met elektrische huisvuilwagen

GeesinkNorba LiOn Power pro 4.jpg

GeesinkNorba is sinds 2001 bezig met de ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen voor een optimaal afvalmanagement. Deze inspanningen worden beloond. Zo heeft GeesinkNorba onlangs, samen met Emoss uit Oosterhout, een 100 procent elektrisch aangedreven en zeer efficiënte huisvuilwagen gelanceerd.

'We staan nog maar aan het begin'

Afvalbrengstation - Marc Dorleijn.jpg

Samen met gemeenten stimuleert HVC inwoners hun grondstoffen zoveel mogelijk gescheiden aan te bieden. Inspanningen die worden beloond: de hoeveelheid restafval daalt fors en de stroom herbruikbare materialen groeit. Waarnemend directeur Grondstoffen Menno Timmerman licht de successen toe, en de verdere uitdagingen die er nog liggen.

Hiab helpt kraanbestuurder

foto Hiab2.jpg

Tijdens de ReinigingsDemoDagen introduceert Hiab de zogenoemde Crane Tip Control (CTC). De nieuwe softwarefunctie in het HiPro-besturingssysteem van de leverancier vereenvoudigt de kraanbediening.

De zakkenspecialisten van Dimensio

GERT4073.jpg

Dimensio is een verzameling van zakkenspecialisten. Ieder met een eigen vakgebied. Zo hebben ze bijvoorbeeld AGF-specialisten, industriespecialisten, een foodspecialist, en een heuse afval(sector)specialist.

Afvalsmelterij Ensartech onder de virtuele hamer

Ensartech veiling BVA Auctions2.jpg

Nadat Afvalsmelterij Ensartech in Farmsum eind 2012 failliet werd verklaard, veilt BVA Auctions in opdracht van de pandhoudster van 17 maart tot en met 3 april de roerende zaken.

Het AEEA inzamelen en verwerken van de toekomst

DSC09686-Edit.jpg

De inzameling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA) loopt verre van perfect. Nog steeds belanden veel kleine afgedankte apparaten in de vuilnisbak. Producentensysteem Weee Nederland denkt hiervoor een vernieuwende oplossing te hebben gevonden.