Archief van artikelen en berichten


Zoek in

Er zijn 4446 items gevonden.

Sorteren op  

Reko mag tagverwerking uitbreiden

asphalt-1180599_1280.jpg

De provincie Zuid-Holland heeft de vergunningen voor uitbreiding van de activiteiten van Reko op de Vondelingenplaat verleend.

Beelen breidt uit in Amsterdam

beelen-amsterdam.jpg

Eind dit jaar neemt Beelen in Amsterdam het terrein van de buurman over.

Zusterbedrijven in textielketen failliet

clothes-166848_1920.jpg

Textielinzamelaar Perfect Logistic Quality (PLQ) en -sorteerder Hits Service Nederland zijn failliet verklaard.

Oostenrijkse plasticproducent koopt kunststofrecycler

Fotolia_201077252_S.jpg

Kunststofrecyclers zijn in trek. Bij afvalbedrijven, maar ook steeds meer bij chemische bedrijven die het olieloze-tijdperk met rasse schreden zien naderen.

Partner gezocht voor recyclen van pacemakers

umc utrecht.jpg

Het UMC Utrecht zoekt een partner die wil helpen bij de recycling van pacemakers en implanteerbare cardioverter cefibrillators (ICD's).

Renewi en Ottawa leggen geschil bij met vernieuwd contract

pr-18-07-2018.jpg

Een langjarig dispuut ussen de Canadese stad Ottawa en Renewi over de input van gft in de composteerinstallatie is opgelost door herziening van het contract.

Adidas stopt met gebruik virgin plastics

Vanaf 2024 zal Adidas alleen nog maar gerecyclede plastic toepassen in haar producten.

Van Puijfelik een jaar lang gesloten

DSC_0005.JPG

De gemeente Oosterhout heeft de poorten van Van Puijfelik (Repaper) in Oosterhout gesloten.

'Tas(t)baar circulair product' tijdens Vierdaagse

van spijkerbroek naar spijkertas.jpg

Een samenwerking tussen textielbedrijf Wolkat, Dar en vier andere leden van de Midwaste heeft rond de Vierdaagsefeesten geleid tot een circulair project: van spijkerbroek tot spijkertas.

Wecycle beloont Praxis met Gouden Bakkie Award

Wecycle Gouden Bakkie Award voor Praxis.jpg

Bij de renovatie van ruim 150 van haar vestigingen heeft Praxis maar liefst 51.000 lampen en bijhorende armaturen bij Wecycle ingeleverd voor recycling.

Opvolger directeur familiebedrijf Colubris is geen familie

Colubris Cleantech Tillmann Van den Hurk.jpg

Vanaf 1 september volgt Frank Tillmann Colubris Cleantech-oprichter en algemeen directeur Gertie van den Hurk op. Hoewel het een familiebedrijf is, bleek een opvolger uit de eigen gelederen niet mogelijk.

HVC wil via rechter meer tijd om geurhinder te stoppen

20130212_121838.jpg

Via de rechter wil HVC uitstel afdwingen om het geurprobleem van de vergistingsinstallatie op te lossen. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) geeft het bedrijf een termijn van zes weken, HVC geeft zelf aan enkele maanden nodig te hebben.

Bioraffinaderij Avantium stap dichterbij met start proeffabriek

Tom van Aken.jpg

Over tien jaar wordt pef-plastic op grote schaal gebruikt en draait de bioraffinaderij van Avantium in Delfzijl volop. Maar daar blijft het niet bij. Het chemiebedrijf zal dan alweer bezig zijn om de volgende generatie technologieën naar de markt te brengen die de biobased economie verder kunnen helpen.

Harlingen onderzoekt gevolgen sluiten Rec

Afbeelding 020.jpg

Tegenstanders vragen er al jaren om: de sluiting van de Reststoffenenergiecentrale (Rec) van Omrin. De gemeente Harlingen gaat in kaart brengen of dit überhaupt mogelijk is en wat de gevolgen zouden zijn.

Wisselingen in BVOR-bestuur

bvor logo.png

Gerard Kuipers en Mark van Iersel zijn toegetreden tot het bestuur van de BVOR. Zij vervangen Henk Kwast en Berrie den Ouden die beiden lange tijd actief zijn geweest voor de vereniging.

Groen licht voor start bouw staalrecyclingfabriek in Delfzijl

Gastransport buizen.jpg

Purified Metal Company heeft de financiering rond voor de bouw van een fabriek die vervuild staalschroot recyclet tot een hoogwaardige grondstof voor de staalindustrie. Het bedrijf hoopt de fabriek uiterlijk juli 2020 operationeel te hebben.

Renewi presteert volgens verwachting

renewi bedrijfsafval container.jpg

Renewi zit nog steeds op koers om 30 miljoen euro te besparen door fusievoordelen. In het eerste kwartaal van het boekjaar 2018/19 presteerde het bedrijf volgens verwachting.

Recyclingbijdrage voor ventilatiesystemen

money-1739601_1280.jpg

De VLA, branchevereniging voor leveranciers van luchttechnische apparaten, heeft haar leden geadviseerd om vanaf 1 juli een recyclingbijdrage te heffen over de verkochte producten.

Coolrec aan de slag met ruim 31.000 kilo pannen

Pannenactie Coolrec LR.jpg

Vier weken lang kregen klanten van Blokker en Marskramer 30 procent korting op een nieuwe Tefal-pan, als ze oude pannen inleverden. Coolrec gaat de ingeleverde pannen verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Begrotingen Avalex unaniem vastgesteld

IMG_0332.JPG

In de bestuursvergadering van Avalex zijn de begrotingswijziging voor 2018 en de begroting voor 2019 unaniem vastgesteld. Nieuw is een 'menukaart' van producten en diensten voor gemeenten.