Nieuwsoverzicht


Er zijn 18163 items gevonden.

Sorteren op  

Teveel concurrentie voor Duitse AEEA-recyclers

Fotolia_32583877_S.jpg

De Duitse branchevereniging van recyclebedrijven die zich richten op AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur) klaagt over de moordende concurrentie. Daardoor wordt de spoeling op de markt steeds dunner.

EEW opent kantoor in Berlijn

eew-logo.png

EEW Energy from Waste heeft een vestiging geopend aan de Potsdamer Platz in Berlijn.

Opschalen niet altijd verstandig bij bioraffinage

Fotolia_49382063_S.jpg

Vaak is groter beter in productiebedrijven, maar bij bijvoorbeeld eiwitbioraffinage kan beter gekozen worden voor kleinschaligheid.

EC tikt lidstaten op de vingers voor stortplaatsen en R1-status

DSC02255.JPG

De Europese Commissie heeft waarschuwingen afgegeven aan België voor AEEA en batterijen en aan Finland en Polen voor bepaling R1-status. Tegen Roemenië en Slovenië zijn juridische procedures gestart.

Gestage groei Europese PVC-recycling: is het genoeg?

PVCbuizen.jpeg

Ook in 2016 is er in Europa een groei te zien van de hoeveelheid gerecycled PVC, maar het is de vraag of VinylPlus de scherpe doelstelling voor 2020 weet te halen.

Consortium wil flexibele verpakkingen vaker recyclen

637355.jpg

Pakjes, zakjes, folies en flacons. Als het aan een consortium van Europese bedrijven ligt, worden flexibele verpakkingen in 2025 een stuk beter recyclebaar.

Lokale overheden VS spreken steeds vaker over afval

amerikaanse vlag.jpg

In een kwart van de vergaderingen van lokale Amerikaanse overheden werd tijdens het eerste kwartaal van 2017 gesproken over onderwerpen rondom afval en recycling.

Rhenen en Utrechtse Heuvelrug gaan samenwerken in Remmerden

Fotolia_292069_S.jpg

De gemeenten Rhenen en Utrechtse Heuvelrug gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de voorziening van Milieustraat Remmerden voor de inwoners verder te optimaliseren.

Nieuw afvalperron voor gemeente Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam heeft een nieuw afvalperron in gebruik genomen. Met name de service en de veiligheid van de burger gaan er op vooruit.

Coolrec recyclet Tefal-pannen tot nieuwe grondstoffen

Pannenactie Coolrec LR.jpg

Klanten van Blokker en Marskramer krijgen de komende vier werken 30 procent korting op een Tefal pan bij inlevering van oude pannen. Coolrec verwerkt ze tot grondstoffen voor nieuwe producten.

'Afvaltransport over water kans voor sector'

binnenvaart.jpg

De Belgische afval- en recyclingsector wil het transport van afval, grond en circulaire materialen via de waterwegen binnen nu en vijf jaar verdubbelen.

ECHA: gebrekkige data over gevaarlijke chemicaliën

kenmerk gevaarlijke stoffen.bmp

De European Chemicals Agency (ECHA) waarschuwt dat het door gebrekkige date te weinig zicht heeft op het gebruik van gevaarlijke stoffen.

Harde kunststoffen verplicht apart ingezameld in Vlaanderen

744px-Flag_of_Flanders.png

De Vlaamse overheid wil in 2022 vijf kilo hare kunststoffen per inwoner per jaar apart inzamelen. De Vlaamse VNG waarschuwt gemeenten dat ze dit nog dit jaar moeten faciliteren op recyclageparken.

Green Ally Award zoekt circulaire start-ups

logo_greenally.png

De inschrijving voor de jaarlijkse prijs voor veelbelovende start-ups die de circulaire economie dichterbij brengen is geopend.

Wallonië stelt verbod plastic zakjes met jaar uit

plastic tasjes in kleuren.jpg

De beperkingen op het gratis verstrekken van draagtassen door Waalse winkels kent een aantal versoepelingen.

Elf transportbedrijven verdacht van fraude

Fotolia_109424291_L Inspectie administratie.jpg

De ILT heeft samen met de politie en de Inspectie SZW in maart en april elf transportbedrijven onaangekondigd gecontroleerd op verdenking van onder andere schijnconstructies.

Gerecycled glas maakt batterijen beter

Fotolia_27798356_S.jpg

Onderzoekers in Californië hebben een batterij ontwikkeld met verwerkt glas die tot wel tien keer efficiënter is dan de nu gebruikelijke batterijen.

Moermans riskeert bestuursdwang vanwege hoeveelheid afval

Fotolia_54165032_S.jpg

Het Geleens sloopbedrijf en milieustraat moet het teveel aan afval binnen twee weken van haar terrein verwijderen.

'Onwillige branches' krijgen hoogst haalbare doelen van KIDV

kidv.png

Het KIDV heeft verduurzamingsplannen van de tuinbranche en de branchevereniging voor producenten en importeurs van gedistilleerde dranken goedgekeurd. Ook zijn er hoogst haalbare doelen vastgesteld voor branches zonder plan.

Afvalfonds controleert aangiften logistieke hulpmiddelen

Fotolia_103234240_S.jpg

Veel bedrijven hebben over 2016 geen opgave van eenmalige logistieke middelen gedaan of een nul aangifte gedaan. Omdat de informatie voor het eerst is uitgevraagd, checkt het Afvalfonds bij bedrijven of hun aangifte wel klopt.