Nieuwsoverzicht


Er zijn 17793 items gevonden.

Sorteren op  

Nieuwe partners voor biovergasser in Alkmaar

intersoh-hout-02.jpg

Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en Engie hebben besloten om ook deel te nemen aan de biovergasser Ambigo in Alkmaar.

'Veel landen lossen problemen op wij zijn bezig ze te voorkomen'

Hester Klein Lankhorst KIDV (2).jpg

Vandaag publiceert het KIDV haar werkprogramma voor 2017. Een opmaat voor het evaluatiejaar 2018. Design voor recycling is het project waarvan directeur Hester Klein Lankhorst op lange termijn veel effect verwacht.

Hoe kan de bron van zwerfafval in rivieren achterhaald worden?

Fotolia_40678785_S.jpg

Twee nieuwe rapporten moeten lidstaten en andere stakeholders een steuntje in de rug geven bij de aanpak van afval in rivier en zee.

“Tekort aan stortcapaciteit dreigt in Duitsland”

Fotolia_32430239_S.jpg

In veel Duitse deelstaten wordt binnen afzienbare tijd een tekort aan stortcapaciteit voorzien. Bouwers en aannemers vrezen hogere kosten.

Einde afvalcontract jaagt bedrijf op kosten

dreamstime_4862533.jpg

Het beëindigen van een contract voor de bouw van een Energy-from-Waste (EfW) in Glasgow, komt bouwbedrijf Interserve duur te staan.

AEB heeft interesse in deelname energiehandelsplatform

elektrisch rijden.jpg

De handel in korte termijn elektriciteit via het nieuwe energiehandelsplatform ETPA is goed op gang gekomen. De eerste partijen hebben zich aangesloten. Ook AEB toont interesse.

EC onderneemt actie op illegale stortplaatsen Roemenië

Fotolia_34847722_S.jpg

Roemenië slaagt er niet in om de laatste 68 illegale stortplaatsen te sluiten. De Europese Commissie is het zat en sleept de autoriteiten voor het Hof van Justitie van de EU.

Nieuwe directeur-generaal Rijkswaterstaat

michele blom.jpg

Rijkswaterstaat heeft met ingang van 15 mei een nieuwe directeur-generaal.

Brand in shredder recyclingbedrijf Tilburg

Fotolia_71037009_S.jpg

De inhoud van een shredder vatte vlam bij recyclingbedrijf CVB recycling in Tilburg. De brandweer en het recyclingbedrijf waren de hele avond zoet met de brand.

Brabants glas naar Van Kaathoven

Fotolia_28048449_S.jpg

Het glas van de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel wordt de komende jaren ingezameld en verwerkt door Van Kaathoven.

Duitse pelletmarkt blijft achter bij verwachtingen

Fotolia_28875664_S.jpg

2016 was een turbulent jaar voor de Duitse markt voor houtpellets. De prestaties bleven achter bij de verwachtingen, onder meer door een lage olieprijs.

Kamerleden ontvangen duurzaam cadeautje

Fotolia_79704378_M.jpg

Een handig cadeautje van eigen bodem. Tweede Kamerlid Çegerek deelde afvalbakjes gemaakt van gerecycled kunststof uit afval van Omrin aan haar collega-Kamerleden uit.

Amsterdam wil efficiency-slag inzameling

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

De gemeente Amsterdam wil informatie over de vulgraad van containers inzetten voor het efficiënt kiezen van legingsmomenten. Daarvoor is een consultatie gestart.

Geldboete voor valse vervoersbewijzen bij composttransport

Fotolia_101135458_S.jpg

Compost en zuiveringsslib vervoeren naar een andere afnemer dan aangegeven op het vervoersbewijs. Dat is een leidinggevende van twee bedrijven duur komen te staan.

Gaat Frankrijk ondoorzichtige plastic flessen verbieden?

Fotolia_38609258_S.jpg

De Franse milieuminister Ségolène Royal heeft begin deze maand een ballon opgelaten om ondoorzichtige melkflessen extra te belasten. Ze zouden de recycling verstoren.

Gemeenteraad Amsterdam wil 'materialenshowroom'

Logo-Gemeente-Amsterdam.png

Als het aan raadsleden van GroenLinks, D66 en de PvdA ligt, dan krijgt Amsterdam nog dit jaar een grondstoffenbank om het hergebruik van materialen uit de bouw te bevorderen.

Gemeenten vragen om financiële impuls circulaire economie

cashbox-1642989_1280.jpg

De VNG heeft haar verlanglijstje neergelegd voor een nieuw kabinet. Investeren in de circulaire economie is één van de speerpunten.

Antwerpse haven start met industrieel warmtenetwerk

Ecluse_plattegrond.jpg

Indaver en Sleco gaan vanaf 2018 stoom leveren aan vijf naburige bedrijven.

Voormalige afvaldirecteuren nu in vakantiepark en bouw

De Raekt, de holding van de familie Van Gansewinkel, gaat investeren in een Zwitsers vakantiepark. Ondertussen neemt voormalig Sita-CEO Adriaan Visser een bouwbedrijf over.

Fries Museum belicht circulaire economie in 1795

Fotolia_104835927_S.jpg

Circulair ondernemen, het klinkt erg vernieuwend en innovatief. Een tentoonstelling in het Fries Museum laat echter zien dat de Friese uitvinder Watse Gerritsma al in de 18e eeuw 'rijk werd van rotzooi'.