Nieuwsoverzicht


Er zijn 20116 items gevonden.

Sorteren op  

Glasbak viert 40ste verjaardag

Fotolia_27826909_S.jpg

De glasbak bestaat 40 jaar. Om dit te vieren, wordt de Glas in 't Bakkie-campagne van een gloednieuw jasje voorzien. Knallend hoogtepunt moet de verjaardag van de glasbak op 17 mei worden.

ARN start nieuwsplatform over autorecycling

Greenlight.jpg

Het nieuwe online communicatieplatform Green Light van autorecyclingexpert ARN moet de nieuwsbron over de ontwikkelingen en innovaties in autorecycling worden.

HVC geeft kijkje in keuken met Virtual Reality

VR-bril HVC kijkdag 2018 Middenmeer-4.jpg

HVC heeft een nieuwe manier ontwikkeld om inwoners te informeren over het scheiden van hun gft. Virtual Reality laat inwoners nu zelf ervaren wat er gebeurt met hun gft en etensresten, nadat ze het in de goede bak hebben weggegooid.

Spelenderwijs strijden tegen zwerfafval

Congres.jpg

“Statiegeld is niet zaligmakend, maar wel een goede oplossing om zwerfafval te reduceren.” Dat vertelde ISVAG-voorzitter Philip Heylen tijdens het Grondstoffencongres in Maarssen. Een spelelement helpt echter ook, merkte hij.

Beneluxparlement spreekt over circulaire economie

Fotolia_76034485_S.jpg

Vrijdag 23 en zaterdag 24 maart komt het Beneluxparlement in plenaire vergadering bijeen in de Eerste Kamer. Op de agenda onder andere de circulaire economie.

Nedvang lanceert Recycleplatform Hout

houtafval geveke 48.jpg

Op het vakevenement Afval & Recycling Industrie in Utrecht is het Recycleplatform Hout gelanceerd. Dit nieuwe platform, een initiatief van Nedvang, moet de marktwerking en innovatie in de houtmarkt stimuleren.

Almere realiseert afname restafval tot 50 kilo per persoon

Fotolia_35827445_S.jpg

De gemeente Almere testte in twee wijken een combinatie van afvalscheiding door bewoners en nascheiding door de gemeente. Dit leidde tot een afname van de hoeveelheid restafval van gemiddeld 150 kilo per persoon naar minder dan 50 kilo.

Amerikaanse importtarieven slecht nieuws voor Europa

metaal schroot.jpg

Duitsland en de rest van Europa zullen rekening moeten houden met negatieve effecten van de importheffingen voor staal en aluminium, die de Amerikaanse president Trump heeft aangekondigd.

Van Iersel Compost neemt groen- en grondrecycler over

Van Iersel Compost neem Van Vijfeijken _Deurne over 2018.jpg

Familiebedrijf Van Iersel neemt de groen- en grondrecycling tak van Gebrs. Van Vijfeijken in Deurne over. De broers focussen voortaan op cultuurtechniek en grond-, weg- en waterwerken.

Blikjesmotie en zorgen over monitoring zwerfafval

Fotolia_86479046_S.jpg

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer broeden op een motie die staatssecretaris Van Veldhoven van IenW vraagt ook het aantal blikjes in het zwerfafval aan te pakken. Of daar de broodnodige steun voor is vanuit de coalitie is echter onzeker.

Duurzame financiering: van actieplan naar praktijk

Financiering van een duurzame europese economie.JPG

De Europese Commissie wil het financiële stelsel hervormen ter ondersteuning van de EU-agenda voor klimaat en duurzame ontwikkeling. Na lancering van een actieplan volgt nu een high level conferentie.

Nieuwe auditsystematiek kunststofrecyclers buiten de EU

Export.jpg

Om te monitoren of buiten de EU geëxporteerde kunststofstromen wel echt gerecycled worden, is een nieuwe auditsystematiek ontwikkeld.

Ook Lidl gaat voor minder plasticverbruik

Fotolia_63844253_S.jpg

De Nederlandse supermarkten lijken een verduurzamingsslag te willen maken in hun verpakkingen. Lidl heeft aangekondigd het plasticverbruik met 20 procent te verlagen.

Europese zorgen om medicijnresten in afvalwater

medications-342462_1280.jpg

De leden van de milieucommissie van het Europees Parlement maken zich zorgen om de aanwezigheid van medicijnresten in stedelijk afvalwater.

VA: 'Bioplastics recyclen, niet composteren'

BCPN kiemplantlogo recycling gft.jpg

Biologisch afbreekbare plastics leveren geen meerwaarde voor circulaire economie, stelt de Vereniging Afvalbedrijven. Bioplastics kunnen wel gerecycled worden.

Attero steunt initiatief koolstof vastleggen in bodem

soil-918006_1280.jpg

Afvalverwerkingsbedrijf Attero steunt het initiatief van de Branchevereniging Organische Reststoffen (BVOR) om het vastleggen van koolstof in de bodem te belonen.

Verdriedubbeling plastic soep in een decennium

Schildpad eet plastic.jpg

Zonder interventie kan de hoeveelheid plastic in de oceanen tussen 2015 en 2025 verdriedubbelen. Toch is het niet noodzakelijkerwijs de grootste milieubedreiging voor het mariene leven.

'Geen overeenstemming over monitoring zwerfafval'

Fotolia_93353527_S.jpg

Tijdens het statiegelddebat beloofde staatssecretaris Van Veldhoven bij de Kamer terug te komen op hoe de monitoring van zwerfafval wordt ingevuld - een essentieel onderdeel van haar statiegeldafspraak met het bedrijfsleven. Milieuorganisaties die betrokken zouden worden bij de opzet van het monitoringsprotocol, voelen zich echter niet gehoord.

Derde generatie aan het roer van Den Ouden

Directieteam.jpg

Directievoorzitter Jochem Langenhuijzen van de Den Ouden Groep maakt medio juli 2018 plaats voor de derde generatie van de familie.

12 procent minder afvalimport naar China

container-2437260_1280.jpg

De import van afval in China is in 2017 al met 12 procent gedaald. Deels profiteren andere Aziatische landen daarvan, maar de EU is ook minder gaan exporteren.