Archief van artikelen en berichten


Zoekin

Er zijn 9 items gevonden.

Sorteren op  

Celstraffen voor leidinggevenden Van Puijfelik

van puijfelik.jpg

Drie leidinggevenden van Van Puijfelik zijn veroordeeld tot celstraffen van maximaal twaalf maanden voor het illegaal overbrengen van afvalstoffen naar China. Advocaat Rogier Hörchner noemt de straffen onverklaarbaar.

Van Puijfelik: “Dat dit kan in Nederland. Het is schandalig.”

van puijfelik.jpg

Vorige week eiste het OM celstraffen van 6, 9 en 15 maanden tegen drie leidinggevenden van de inmiddels failliete Van Puijfelik bedrijven. Advocaat Hörchner en Adrie van Puijfelik reageren verbolgen op de eis én de houding van de officier van justitie.

Verzoek Suez tot voorlopige voorziening in Wob-zaak afgewezen

Fotolia_101135458_S.jpg

Afvaladvocaat Rogier Hörchner wil precies weten hoe de sortering en recycling van kunststofverpakkingen in Nederland verloopt en wordt gemonitord, en diende daarom een Wob-verzoek in bij de overheid. Dat was tegen het zere been van sorteerder Suez.

Onderbouwing afvalstoffenheffing Rotterdam "onbegrijpelijk"

logorotterdam.jpg

Afvaladvocaat Rogier Hörchner heeft namens zijn cliënten de gronden van bezwaar ingediend bij de gemeente Rotterdam in de zaak rond de afvalstoffenheffing.

Verpakkingsafspraken nog steeds niet nagekomen

Fotolia_56278510_S.jpg

Advocaat Rogier Hörchner veegt opnieuw de vloer aan met het nakomen van de afspraken uit de Raamovereenkomst Verpakkingen. Het is zelfs nog een tikkeltje erger dan een jaar geleden. Zijn Legal Opinion is een bedroevende opsomming van niet gehaalde afspraken.

Afvaladvocaat: “Zeer beperkt onderzoek door ILT”

Volgens afvaladvocaat Rogier Hörchner schort er nogal wat aan het onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport, op basis waarvan de staatssecretaris de afschaffing van statiegeld heeft uitgesteld. Tevens wil Hörchner een aantal zogenoemde 'misverstanden' uit de wereld helpen.

Advocaat Hörchner: “Niet voldaan aan afspraken Raamovereenkomst”

Aan alle wezenlijke onderdelen van de Raamovereenkomst is geen of onvoldoende uitvoering gegeven. Dat blijkt uit een vandaag verschenen 'legal opinion'.

Geen cassatie tegen 'vlees-noch-vis-arrest'

iStock_000003163942Small.jpg

Papierrecyclaar Van Puijfelik heeft besloten geen cassatie in te stellen tegen het “vlees-noch-vis-arrest”, zoals advocaat Rogier Hörchner de in juli gedane uitspraak omschrijft.

Zeecontainers teruggestuurd naar Nederland

De Chinese douane heeft dertig zeecontainers van papierrecyclaar Van Puijfelik teruggestuurd naar de Rotterdamse haven. Van Puijfeliks advocaat Rogier Hörchner is van mening dat het om een onschuldige zaak gaat.