Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 08 januari 2013

Innovatie en specialisme

Momenten van innoveren zijn momenten van onschatbare waarde. Ongekende krachten, visie, ideeën, kennis, dromen en praktijkervaring worden samengebracht tot een nieuw fenomeen.

Palfinger biedt met de vorig jaar geïntroduceerde PK 23501-W de perfecte autolaadkraan voor de kritische wensen van de afvalverwerkingindustrie. De ‘W’ van de PK 23501-W staat dan ook voor ‘waste’. De kraan is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt en niet te evenaren door concurrerende producten.

Foto6.JPGPalfinger PK 23501-W is ook geschikt in combinatie met een perscontainer of een frontlader.

Efficiënt

Ondergrondse afvalcontainers winnen snel terrein in Nederland. Een belangrijke reden voor deze ontwikkeling is het feit dat de ondergrondse containers een hoge efficiëntie garanderen. Het inzamelen van de conventionele minicontainers is een arbeidsintensieve bezigheid, het afvalinzamelingproces dient door meerdere mensen begeleid te worden. De ondergrondse containers kunnen door de chauffeur van de afvalopbouw ook behandeld worden. Voor het gebruik van een afvalcombinatie zijn minder mensen nodig en dus is het systeem kostenefficiënter. Met twee chauffeurs is het mogelijk twee diensten te draaien met een afvalopbouw en Palfinger PK 23501-W met een sterke stijging in de kapitaalbenutting als gevolg. De inzameling van ondergrondse afvalcontainers met de Palfinger PK 23501-W is dus bovenal efficiënt.
De PK 23501-W is met een netto hefcapaciteit van ruim 22 tm en een hydraulisch bereik van maar liefst 10,2 meter uitermate geschikt voor het werken met ondergrondse containers. De veiligheidssituatie in combinatie met hefkracht en werksnelheid maken de Palfinger PK 23501-W de perfecte autolaadkraan voor de afvalverweking- en recyclingindustrie.

Kinderspel

Tijdens de ontwikkeling is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de kinkgiek. De schuifcilinders zijn bij de PK 23501-W ingebouwd in de knikgiek. Dit unieke systeem biedt verschillende voordelen. De schuifcilinders zijn middels dit systeem beschermd tegen eventuele beschadigingen en het voorkomt het druppelen van smeervet in stadszones. Daarnaast resulteert het in een zeer geringe inbouwhoogte van 612 millimeter. Dit maakt de autolaadkraan perfect voor het afleggen op een afvalopbouw. Ook biedt het de carrosseriebouwer meer ruimte voor de afvalopbouw. Een grotere opbouw heeft een groter laadvermogen als gevolg, wat weer tot meer efficiëntie leidt.

Foto4.jpgHet legen van ondergrondse afvalcontainers met de Palfinger PK 23501-W is bovenal efficiënt.

Op de uitschuifcilinders is ook een regeneratiesysteem gemonteerd, waardoor een zeer grote uitschuifsnelheid wordt gerealiseerd door directe benutting van retourolie en oliedoorvoer door de zuigerstangen. De werksnelheid van de PK 23501-W blijft door dit systeem ongeëvenaard. De twee zwenkmotoren van de PK 23501-W leveren gezamenlijk een zwenkmoment van 2,8 tonmeter. Deze kenmerken maken met precisie en snelheid het laden en lossen van vuilcontainers kinderspel.

Stabiliteitssituatie

Het nieuwe stabiliteitbewakingssysteem van Palfinger, HPSC, biedt ongekende mogelijkheden voor de gebruiker van de PK 23501-W. De oneindig en traploos variabele afstempelposities garanderen een optimale benutting van de werkruimte. Het door Palfinger ontwikkelde algoritme achter HPSC garandeert een stabiliteitssituatie langs de randen van de reële stabiliteitsgrens. Dit heeft een efficiënte en vooral veilige werkomgeving tot gevolg, perfect voor dichtbevolkte gebieden. De (eventuele) steunpoten aan de achterzijde van de afvalopbouw worden in de variabele stabiliteitsberekening meegenomen. De chauffeur kan de vrachtwagen aan één zijde afstempelen en dus zonder verkeershinder de containers laden. Kortom de innovatiekracht van Palfinger bewijst zich wederom met de PK 23501-W. De kraan is perfect afgestemd op de behoefte in de Nederlandse markt.

Foto8.JPGDoor de geringe hoogte van het armsysteem kan het containervolume gemaximaliseerd worden.

Zuiver en veilig

“Het is een complete kraan, een concept waar ik erg blij mee ben”, aldus Henk van Dalen, hoofd After-Sales van Haller Benelux B.V. Haller Benelux B.V. is specialist in het ontwikkelen en produceren van innovatieve afvalinzamelingvoertuigen. Sinds 2010 is er hard gewerkt om het concept te optimaliseren. “Ik kom geen problemen tegen, het werkt allemaal gewoon erg goed. Dat komt vooral door de eenvoud. Voor de klant is het ontzettend belangrijk dat er geen stilstand ontstaat. Dit is gerealiseerd door zo veel mogelijk standaard te houden, zonder toeters en bellen. Het doel is een zuiver en veilig product af te leveren, vooral veilig.”
De PK 23501-W kent ondertussen al vele tevreden chauffeurs. “Ik zie er veel meer”, zegt Van Dalen. “We hebben een goed product op de markt weten te zetten met drie merken en dat hebben we gedaan door goed samen te werken. Wij hebben een sterke basis kunnen creëren en dat biedt de klant een sterk servicenetwerk om op terug te vallen. Achteraf niet zeggen: dan moet je bij hem zijn, maar de problemen gewoon beet pakken. Middels een telefonisch consult kan een Palfinger-probleem bij Haller opgelost worden en andersom dus ook. En dat is efficiëntie, dat is servicegericht zijn.”

Met de Palfinger PK 23501-W wordt eens te meer bewezen dat Palfinger invulling geeft aan de specifieke wensen van de markt door producten te ontwikkelen, die niet alleen voldoen aan alle gestelde wensen van deze markt, maar weer net een stap verder gaan. ”Innovatie en specialisme zijn ons succes.”

Meer informatie:

www.palfinger.nl, 071-5459100


Vakblad Afval! september 2012 (nummer 7)