Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 27 februari 2013

Terberg Matec Nederland doet meer

In Nederland staat Terberg in de reinigingsbranche al sinds jaar en dag bekend als producent van containerbeladingssystemen. Wat velen wellicht niet weten is dat Terberg veel meer doet.

foto belading omslagartikel.jpgNa Rijssen-Holten rijdt Gad Bussum nu ook met 24 volt elektrische containerbeladingen.

Onder de naam Terberg Matec Nederland BV  wordt vanuit de service- en verkoopvestiging in IJsselstein op de Nederlandse markt een allesomvattend productgamma aan afvalinzamelsystemen gevoerd. Mark Senders, General Manager van Terberg Matec Nederland, vertelt: “Zo behoort ook de verkoop van en service aan ‘Dennis Eagle’-achterladers en ‘HN-Schörling’-zijladers tot onze activiteiten. Inzamelsystemen die ieder in hun marktsegment, mede qua aantallen, tot de absolute marktleiders van Europa behoren.” Daarnaast levert Terberg Matec Nederland volledig in eigen huis ontwikkelde container weeg- en registratiesystemen, aluminium en kunststof veegvuilcarrosserieën, KTZ zijladers (voor ondergrondse en bovengrondse verzamelcontainers), alsook flexibele multi-compartiment inzamelsystemen voor het gelijktijdig huis-aan-huis inzamelen van meerdere fracties. Met eigen productie- en ontwikkelafdelingen in zowel Nederland en Engeland is Terberg in staat om snel en adequaat in te spelen op de immer voortschrijdende ontwikkelingen binnen de reinigingsbranche.

Verduurzamen

“Vooral de laatste jaren hebben deze ontwikkelingen bij Terberg met name geleid tot het verduurzamen van haar afvalinzamelsystemen”, vervolgt Wilbert Braakman, Sales Manager van Terberg Matec Nederland. Zo is er inmiddels een ruime keuze aan 24 volt elektrische containerbeladingssystemen, volledig werkend op de standaard accu’s van de vrachtwagen. Het verbruik van deze beladingen komt overeen met dat van een paar werklampen. Maar ook bij onze achterladers en zijladers wordt er - door het toepassen van nieuwe technieken - voortdurend gewerkt aan het verder reduceren van de vermogensafname en dus het brandstofverbruik en de daaraan gerelateerde CO2-uitstoot. Overigens een doelstelling die ook wordt bereikt door het waar mogelijk inzetten van inzamelsystemen voorzien van meerdere compartimenten.

foto zijlader omslagartikel.jpgTerberg introduceerde kort geleden de dubbele grabber zijbelading. Bij de Waardlanden rijden ze er al mee.

Service voorop

Naast het verder verduurzamen van onze producten speelt ook het continu verbeteren van de functionaliteit en de inzetbaarheid een belangrijke rol bij de ontwikkeling. In combinatie met logische no-nonsense inspectie- en onderhoudscontracten resulteert dit in strakke beheersing en verlaging van de onderhoudskosten. “Terberg Matec Nederland BV beschikt daarvoor over een bekwame serviceafdeling die, bij de gebruiker op locatie of in de eigen werkplaats, alle voorkomende onderhoud- en reparatiewerkzaamheden kan verrichten, inclusief periodieke keuringen en veiligheidsinspecties”, aldus Richard Snijders, Service Manager van Terberg Matec Nederland. “Maar vooral de bereikbaarheid, telefonische ondersteuning en productscholing staan bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard geldt dat ook voor de snelle beschikbaarheid van onderdelen, welke wordt verzorgd vanuit ons centrale magazijn in IJsselstein.”

2013

Braakman: “Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur en het belooft een zeer druk en spannend jaar te worden. Behalve het verder uitrollen van de eerder genoemde elektrische beladingen en de onlangs geïntroduceerde dubbele grabber zijbelading, hebben we nog een belangrijke nieuwe ontwikkeling in petto. De ReinigingsDemoDagen in Lelystad biedt ons hiervoor een schitterend podium.” Mark Senders besluit: “Maar voorop staat dat wij ook in 2013 oog blijven houden voor het belang van onze klanten, om hen vanuit die invalshoek open, ongekunsteld en oprecht met raad en daad terzijde te staan.”     

Meer weten over Terberg Matec Nederland B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! december 2012 (nummer 9)