Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 25 april 2013

De Rooij is aan het verkleinen

Al geruime tijd is De Rooij Milieutechniek een begrip in de afvalbranche. Voornamelijk door zijn innovatieve oplossingen in het verwerken van afval.

De Rooij past een uitgebreid assortiment aan verdichtingsmachines toe die geheel in eigen productieruimte worden vervaardigd, zoals stationaire KBW-persen, lineaire persen en schroefpersen, inclusief de bijbehorende perscontainers van 33 en 40 kubieke meter. Dit alles kan uitgebreid worden met een hefkantelsysteem, een transportband of zelfs met een shredder. Sinds twee jaar heeft het bedrijf het assortiment uitgebreid met onder andere ondergrondse schroefpersen, mini-schroefpersen en (mobiele) mini-hefkantelsystemen.

Ondergrondse met Marie-Louise.jpgOndergrondse schroefpers geschikt voor kunststof afval.

Ondergrondse schroefpers

Ondergrondse containers zijn niet meer weg te denken in het huidige straatbeeld en worden in vele soorten en maten toegepast. Ondergronds verdichten is een welkome aanvulling hierop, waarbij de reductie van het aantal ledigingen op kan lopen tot zelfs 90 procent.

Locaties met een hoog aanbod (zoals hoogbouw, winkelcentra en supermarkt) hoeven dus veel minder frequent geledigd te worden. Het systeem is toe te passen op zowel bestaande als nieuwe betonputten van ondergrondse containers. Het bijzondere aan dit systeem is dan ook dat de pers zich in de zuil bevindt. Dat betekent geen ruimte- en capaciteitsverlies onder de grond. De besturingskast zit boven maaiveldhoogte, dus voor onderhoud en service kan men hier makkelijk bij zonder een kraan nodig te hebben.

De mini-schroefpers

P3190067.JPGDe mini-schroefpers: eenvoudig te plaatsen in kleine ruimten.

De ruimte in met name het binnenstedelijk gebied wordt als maar schaarser. De Rooij wil daarom iedere vierkante meter nog optimaler benutten. Ook in deze gebieden komt afval en andere reststromen vrij. Deze verdwijnen veelal in vieze en ruimte verslindende (rol)containers. Die moeten op hun beurt weer, bij een groot aanbod van afval, veelvuldig geledigd worden. Een verre van ideale situatie, waar de Rooij Milieutechniek een oplossing voor heeft ontwikkeld: De ADR XS-Mini. Deze mini-schroefpers is niet alleen ideaal voor parkeergarages en appartementencomplexen in het binnenstedelijk gebied, maar ook voor (weg)restaurants, hotels en benzinestations. De mini-schroefpers heeft een grote vulopening en capaciteit om het afval te verwerken en is makkelijk verplaatsbaar door middel van een palletwagen. Bij wisseling ontvangt de klant telkens een gereinigde machine. De pers is lekdicht, dus ideaal voor restafval.

Copy of PA030040 - uitgesneden blauw.jpgHefkantelsysteem geschikt voor kleine rolcontainers.

Hefkantelsystemen

Zowel voor de ondergrondse schroefpers als de mini-schroefpers heeft De Rooij ook het bijbehorende mini-hefkantelsysteem voor verschillende type rolcontainers ontwikkeld. Bij de ondergrondse schroefpers zit het hefkantelsysteem vast aan de pers. Bij de mini-schroefpers kan men gebruik maken van een verrijdbaar kantelsysteem.  Beide kunnen zowel gecoat of desgewenst ook geheel in RVS worden geleverd. Naar aanleiding van dit mini-hefkantelsysteem, is er veel vraag geweest naar zeer verschillende type kantelsystemen. Bijvoorbeeld voor het kiepen van trolley’s en het kiepen van palletboxen voor een verpakkingsmachine. De Rooij heeft deze wensen besproken met zijn klanten, hier een ontwerp van gemaakt en na goedkeuring geproduceerd. Het resultaat? Grote tevredenheid bij de klant.

 

Juiste oplossing

Copy of Wereldbol.jpgDe Rooij Milieutechniek: altijd op zoek naar oplossingen.

Zo blijft de Rooij Milieutechniek zich steeds bezig houden met nieuwe ontwikkelingen. Het bedrijf kijkt eerst samen met de klant naar de juiste oplossing. En van daaruit wordt er gekeken of dit gerealiseerd kan worden met de standaard producten of dat een nieuw product moet worden ontwikkeld.

Door gebruik te maken van deze inzamelmiddelen zijn bijna alle reststoffen recyclebaar en komen we steeds dichter bij een wereld zonder afval.


Vakblad Afval! februari 2013 (nummer 1)