Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 24 maart 2014

De Rooij Milieutechniek: persinstallaties voor iedere behoefte

Persinstallaties worden voornamelijk ingezet voor vermindering van de transportkosten en CO2-reductie. De Rooij Milieutechniek BV is een ervaren en gespecialiseerde onderneming in het produceren deze persinstallaties en toebehoren.

P9160126.JPGDe zelfpersende container is flexibel, want niet gebonden aan één locatie.

Voor de afvalstromen papier/karton, folie en restafval produceert de Rooij verschillende types persinstallaties. Naar aanleiding van het tonnage dat jaarlijks verwerkt wordt, bekijkt de Rooij samen met de klant welke persinstallatie daar het beste geschikt voor is, inclusief toebehoren. Onder toebehoren verstaat De Rooij hefkantelsystemen, transportbanden en rolcontainers. De meest voorkomende persinstallaties zijn:

Zelfpersende container

De zelfpersende container bestaande uit pers en container in één geheel. Bij het ledigen van de zelfperser gaat deze dus in zijn geheel mee. Flexibel is deze machine ook, hij is niet direct gebonden aan locatie. Men kan er ook een hefkantelsysteem op monteren voor het ledigen van verschillende types rolcontainers. De Rooij heeft vier types in haar assortiment; - 8m³ en 10m³ inhoud met portaal opname – 12m³ en 20m³ met haak – kabel of ketting opname. De zelfperser is geschikt voor alle afvalstromen, maar wordt het meeste gebruikt voor restafval.

Stationaire persinstallatie

ADR2300 - wand montage.jpgDe stationaire persinstallatie is geschikt voor alle typen afvalstromen.

De stationaire persinstallatie bestaat uit een persunit met perscontainer – 33m³ of 40m³ inhoud. Deze is uitgevoerd met kruiscilinders. Vanwege de kruiscilinders is de afmeting van deze pers beperkt. Deze pers wordt ook wel korte bouwijzer genoemd. Voor alles type afvalstromen is deze pers geschikt. Voornamelijk wordt deze pers aan pand (dockdeur) geplaatst, inclusief hefkantelsysteem of transportband aan de binnenzijde van het pand. Het afvoeren van de afvalstromen wordt dan gebruiksvriendelijker en men heeft minder handelingen, wat weer tijd bespaart. Het geheel wordt afgewerkt met een kap tegen pand aan, zodat alles afgesloten is, en de gebruiker heeft dan ook geen last van de weersomstandigheden.

Lineaire stationaire persinstallatie

P4080026-1.jpgDe lineaire stationaire persinstallatie is bij uitstek geschikt voor bedrijven met veel afval.

De lineaire stationaire persinstallatie bestaat uit een persunit met perscontainer – 33m³ of 40m³ inhoud. Deze installatie is vooral geschikt voor bedrijven met grote hoeveelheden afval (in de meeste gevallen papier/karton), vanwege zijn hoge verwerkingscapaciteiten en grote vulmond. Deze pers wordt net als de stationaire pers ook aan het pand (eventueel dockdeur) geplaatst. Is het dat men een afvalstroom heeft die continue doorloopt, dan worden er zelfs twee lineaire stationaire persinstallaties geplaatst met een broekstuk inclusief transportband. Dat wil zeggen een transportband met dwarsband inclusief overkapping. Als de eerste container vol zit, wordt er omgeschakeld naar de tweede container. Men kan dan dus continue de afvalstroom afvoeren.

Naast bovenstaande persinstallaties produceert De Rooij ook minipersen en ondergrondse persen.


Vakblad Afval! februari 2014 (nummer 1)