Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 08 april 2015

Rentec, for another 30 years

Rentec nv uit Pittem in België viert dit jaar dertig jaar innovatieve productontwikkeling, commerciële internationalisering en stabiel bedrijfsbeleid. Het bedrijf is bekend als Benelux' belangrijkste constructeur van industriële shredders voor de professionele recyclingmarkt.

Produced in Belgium, ready for the world

De missie van Rentec is duidelijk en eenvoudig: het bedrijf ontwerpt en construeert in België uiterst robuuste en betrouwbare shredders. Het bewijs : alleen al in de Benelux werken vandaag meer dan tien shredders van Rentec met elk meer dan 30.000 bedrijfsuren op de teller. Daarom kiezen ook internationale klanten met een gerust gevoel voor Rentec-shredders.

Dinosaurus 2600T groenafval.jpgDe Dinosaurus, hier in mobiele uitvoering, is één van de paradepaarden van Rentec.

De installatie on-site, de inbedrijfstelling en de dienst-na-verkoop gebeuren ook door de eigen medewerkers van Rentec. Deze persoonlijke aanpak levert directe feedback en inspireert het bedrijf tot permanent streven naar 100 procent beschikbaarheid. Telkens levert Rentec een duurzaam maatproduct, precies op maat van de klant.

For life

Als constructeur vindt Rentec een levenslange relatie met de klant heel belangrijk. Daarom werkt het bedrijf zonder dealernetwerk. Dit biedt grote voordelen:

  • Prijs: De dealercommissie komt ten goede aan de klant, de kwaliteit van de machine en de dienstverlening.
  • Service: Rentec houdt alle componenten op voorraad, van de kleinste dichting tot de grootste pomp. De eigen service-technici, die ook de eindmontage verzorgen tijdens de productie, zijn internationaal operationeel.
  • Follow-up: Rentec houdt het track-record bij van elke geproduceerde machine en speelt heel kort op de bal. Een klant is geen (serie)nummer!
  • Continuïteit: De lange levensduur van de shredders verbindt Rentec voor jaren met zijn klanten, en dit al dertig jaar lang. Zonder dealerwissels, zonder overnames, zonder falingen.

"U mag rekenen op vertrouwde, ervaren en competente aanspreekpunten. Die continuïteit en betrokkenheid bevalt zowel bij familiebedrijven en multinationals als bij systeemintegratoren. Wij durven garanderen dat wij er morgen nog steeds zijn voor hen. Wij komen bij elk van onze klanten, waar ook ter wereld, onze engagementen na, vanaf het eerste contact. Daar maak ik een punt van“, stelt Tom Verschuere, huidig bedrijfsleider en reeds sinds 1993 aan de slag bij Rentec.

Dinosaurus blijft overtuigen

Eind vorig jaar leverde Rentec een mobiele Dinosaurus 2600 T shredder op oplegger chassis aan een recyclingbedrijf in Manchester in het Verenigd Koninkrijk. Voor de winning van RDF

Voorts integreerde Rentec recent een stationaire Dinosaurus 2600 S shredder in één van Nederlands grootste en meest vooruitstrevende bouw- en sloopafval sorteerinstallaties. Met een productiecapaciteit van 50 ton/uur, maakt de Dinosaurus-shredder het gebruik van een extra voorsorteerkraan overbodig.

Meer weten over RENTEC NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! februari 2015 (nummer 1)