Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 03 augustus 2015

AW Materieel levert wascontainer aan Stockholm

Vanaf deze zomer wast en zuigt de nieuwste wascontainer van AW Materieel de ondergrondse containers en putten in regio Stockholm schoon. Koper is een Zweedse leverancier van ondergrondse containers die met de techniek haar service richting klant wil verbeteren.

AW Materieel was- en zuiginstallatie.jpg
De wascontainer kan gemakkelijk op een kraanhaakwagen getrokken worden.

“Door ondergrondse containers goed schoon te houden voorkom je stankoverlast en kun je kleppen soepel blijven sluiten”, licht Mathias, eigenaar van het Zweedse bedrijf dat de container kocht, toe. “Daardoor hebben we minder reparatiekosten en gaan de containers langer mee. Met de aanschaf van de wascontainer hebben we ruim voldoende capaciteit om onze eigen containers goed bij te houden. Daarbij gaan we de machines de komende tijd promoten bij bedrijven en gemeenten, zodat we in meer Zweedse steden ondergrondse containers kunnen schoonmaken.”

Zuigunit

AW Materieel is fabrikant van de wascontainer. Het bedrijf heeft deze was- en zuiginstallatie ontwikkeld om ondergrondse containers snel en ergonomisch (in één gang) te legen en te reinigen. Met de zuigunit wor­den zowel water als afval uit de putten gezogen. De wascontainer, die gemakkelijk op een kraanhaakwagen getrokken kan worden, tilt de containers uit de grond, leegt ze, en wast ze daarna van binnen grondig schoon. De zuil kan met de hogedrukreiniger heet worden gerei­nigd. Indien nodig kan men de con­tainer weer gemakkelijk van de kraan­haakwagen afzetten.

AW Materieel levert de wascontainers inclusief zuigunit, zodat ook het reinigen van de put van de ondergrondse contai­ner in dezelfde werkgang, met hetzelfde voertuig, te realiseren is. Dit scheelt de koper niet alleen tijd, maar ook kosten. De wascontainer is eenvoudig te bedie­nen en efficiënt opgebouwd. Veel delen hebben een dubbele functie, hetgeen heeft geleid tot een compact model. De leidingen zijn binnendoor, tussen de compartimenten, weggewerkt.

Veel belangstelling

AW was- en zuigcontainer van dichtbij.jpg“De belangstelling voor de wascontainer is erg groot” zegt Gert-Jan van Wieren, eigenaar van AW Materieel. “We hebben contacten in Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Zwitserland, maar natuurlijk is ook de Nederlandse markt voor ons erg interessant. Tijdens de Reinigingsdemodagen die op 3 en 4 juni plaatsvonden in Lelystad hadden we over belangstelling niet te klagen. Veel aanloop bij onze stand en de reacties van de bezoekers op de wascontainer waren zeer positief.”

AW Materieel is thuis in de machinebouw en verhuurt, repareert en reviseert reinigingsvoertuigen. Milieu- en mens­bewuste keuzes zijn belangrijke waarden voor het bedrijf. Het pand van het bedrijf is CO2-neutraal en gevestigd op het Ecopark in Emmeloord. Elke wagen in de verhuurvloot is gespecificeerd voor de reinigingsmarkt: comfort voor de chauffeur, bedieningsgemak en een laag brandstofverbruik staan voorop. AW Materieel streeft naar een langdurige relatie met klanten en leveranciers. Medewerkers krijgen veel mogelijkheden om zich te ontplooien in hun werk. Werkplezier staat hoog in het vaandel.


Vakblad Afval! juli 2015 (nummer 4)