Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 24 mei 2017

Bollegraaf bouwt mega-recyclinginstallatie in Rusland

Bollegraaf Recycling Solutions heeft van de MAG Group in Nizhny Novgorod, Rusland, de opdracht gekregen om een mega-recyclinginstallatie voor huishoudelijk afval te bouwen. De installatie krijgt een capaciteit van 60 ton huishoudelijk afval per uur.

MSW Installation MAG Group.jpgBollegraaf is trots te zijn gekozen door de MAG Group voor het ontwerpen, produceren en installeren van een van de meest geavanceerde MSW-installaties in Rusland. Experts van de MAG Group hebben gedurende enkele jaren de ervaringen van Europese en Amerikaanse bedrijven en fabrikanten met sorteer- en recyclingapparatuur in verschillende landen onderzocht. Uiteindelijk heeft de MAG Group gekozen voor een turn-key sorteerinstallatie van Bollegraaf. Een belangrijk onderdeel bij de totstandkoming van dit besluit is de jarenlange succesvolle ervaring van Bollegraaf met het het ontwikkelen, produceren en installeren van recyclinginstallaties..

“Wij bevelen Bollegraaf aan als een hoogwaardige professional voor turn-key sorteersystemen en recyclinginstallaties en een klantgerichte partner die volledig voldoet aan de verwachtingen van een zakelijke samenwerking”, zegt Evgeny Razzhivin, Director-General van MAG Group Management.

Innovatieve en duurzame technologieën

Deze innovatieve installatie kan 60 ton huishoudelijk afval per uur verwerken en bevat geavanceerde technologieën, geleverd door Bollegraaf Recycling Solutions uit Appingedam, Nederland. De doelen zijn duidelijk: de MAG Group verwacht een optimale werking van de gehele installatie; de installatie is namelijk ontworpen om 24 uur per dag te werken. Het positieve effect op het milieu in de regio, dankzij hoogwaardige en efficiënte extractie van zoveel mogelijk nuttige grondstoffen van afval, speelt ook een belangrijke rol in het project.

De installatie wordt uitgerust met de meest geavanceerde technologieën van Bollegraaf, waaronder de Elliptical, een state-of-the-art ballistische sorteermachine om 3D-fracties te scheiden van 2D-fracties en kleine fracties, afhankelijk van de fractiegrootte. De Elliptical is uniek dankzij het aanpasbare zeefoppervlak en de manier waarop de machine het materiaal agiteert. Het resultaat: een efficiënte scheiding en een lange levensduur en een lage total cost of ownership (TCO).

De installatie is daarnaast voorzien van het gepatenteerde Anti-Wrapping StarScreen. Deze zeef voorkomt het wikkelen van materialen en zorgt dat verschillende fracties goed van elkaar worden losgeschud. Dit leidt tot betere prestaties in de volgende stap van het sorteerproces, met als resultaat een hoge zuiverheid. Grote stukken karton worden gescheiden van de materiaalstroom met behulp van de efficiënte OCC-zeef van Bollegraaf. Deze specifieke zeef wordt in het begin van de sorteerinstallatie geplaatst om grote stukken karton te scheiden, waardoor handmatige scheiding van groot karton overbodig is.

Over Bollegraaf Recycling Solutions

Specificaties

Capaciteit: 60 ton per uur / 400.000 ton per jaar.
Input: huishoudelijk afval.
Teruggewonnen stromen: Papier, karton, plastic folie, HDPE, pet, PP, gemengde plastics, AL, FE.
Technologieën: Bag openers,, AWS-screens, Optical Sorters, Elliptical Separator, OCC-screen, HBC-100 Baler, Magnet, Eddy Current.

Bollegraaf heeft zich in de afgelopen 55 jaar ontwikkeld tot wereldleider op het gebied van engineering en productie van turn-key recyclingoplossingen. Het investeert in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technologieën. Het voornaamste doel van Bollegraaf is het bieden van eersteklas turn-key recycling oplossingen met de hoogste ROI (Return On Investment) voor de klant. 

Bollegraaf Recycling Solutions is opgericht in Nederland en bestaat uit twee zusterbedrijven: Bollegraaf Recycling Machinery B.V. en Lubo Systems B.V.  Het bedrijf heeft kantoren in diverse Europese landen en beschikt over een stabiele internationale sales & after sales organisatie. Daarnaast beschikt Bollegraaf over een grote dealerorganisatie in de USA en Canada.

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! april 2017 (nummer 2)


Auteur: