Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 03 juli 2017

Machinebouw in de groei bij AW Materieel

AW Materieel breidt uit op haar locatie in Emmeloord. In de nieuwbouw komt de afdeling Machinebouw, die onder de naam AW Machinery een steeds grotere plaats in neemt naast de verhuuractiviteiten van AW Materieel. Met name de ontwikkeling en bouw van wascontainers nam de afgelopen jaren een grote vlucht.

pand in aanbouw.jpgHet nieuwe pand in aanbouw.

Veel daglicht, ruimte, verwarming door middel van een warmtepomp en het gebruik van ledverlichting zijn enkele duurzame
toepassingen in de nieuwe aanbouw van het pand van AW Machinery aan het Ecopark in Emmeloord. Om aan de toenemende
vraag naar wascontainers, klant specifieke opbouwen van reinigingsvoertuigen en het ontwikkelen en bouwen van speciale projecten te kunnen blijven voldoen, besloten Gert-Jan en Denise van Wieren een flinke aanbouw te realiseren op de huidige locatie van ruim 800 vierkante meter. Deze wordt mei 2017 opgeleverd. Het ‘oude’ pand, gebouwd in 2010, is daarmee weer geschikt om zijn vroegere functie als quick shop voor service, onderhoud en revisies voor zowel de eigen verhuurvloot als voor
derden, terug te krijgen.

Uitbreiding

In de afgelopen drie jaar hebben de bedrijfsactiviteiten van AW Materieel zich enorm uitgebreid. Was het verhuren van reinigingsmaterieel altijd de hoofdactiviteit van het bedrijf, nu staat de afdeling machinebouw daar stevig naast. Binnen het bedrijf is veel oog voor ontwikkeling en ontplooiing van de mensen en de medewerkers hebben veel invloed op de invulling
van hun functie. Het team van AW Materieel is de laatste jaren gegroeid tot een hechte groep collega’s. De ontwikkeling en bouw van wascontainers nam een grote vlucht. Met deze (afzetbare) wascontainers kan in één werkgang een ondergrondse container geleegd en gereinigd worden, evenals de ondergrondse schacht en het zuiltje. Er zijn verschillende uitvoeringen leverbaar, en de container heeft zich al bewezen in diverse grote steden als Stockholm, Trondheim en Amsterdam.

Combi blokken en opbouwen

Combi blok.jpgEen combi blok combineert diverse opnamesystemen.

AW Machinery levert ook combi blokken, waarmee diverse opnamesystemen in één hulpstuk gecombineerd kunnen worden. Voorbeelden zijn een driehaak of paddenstoel opname, of een driehaak met metroaanslag. Daarnaast verzorgt AW Machinery de opbouw en aanpassing van klant specifieke voertuigen. Alle kraanhaakwagens voor de verhuurvloot van AW Materieel worden in eigen beheer opgebouwd. Klanten bestellen geregeld een hele set; een wascontainer vast, of afzetbaar op een daarvoor gespecificeerde en opgebouwde kraanhaakwagen.

Verhuur

De verhuurvloot bestaat vandaag de dag uit een grote diversiteit aan reinigingsmaterieel; van diverse soorten en merken vuilniswagens zoals achterladers, zijladers en kraantrechterwagens tot uitmuntend gespecificeerde kraan- en haakwagens. De wagens zijn speciaal gebouwd voor de Nederlandse reinigingsmarkt. De opbouwen van de wagens worden in eigen beheer in topconditie gehouden, en ook voor het wagenpark van derden worden revisies en onderhoud verzorgd. Met de uitbreiding van zowel het pand als de bedrijfsactiviteiten, zijn AW Materieel en AW Machinery klaar voor de toekomst.

Meer weten over AW Materieel B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! mei 2017 (nummer 3)


Auteur: