Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 15 augustus 2018

Remondis zoekt samenwerking met gemeenten

Remondis is totaalpartner op het gebied van afvalmanagement. Het bedrijf heeft een sterke focus op de ontwikkeling van innovatieve diensten en producten voor een schoon milieu, een leefbare toekomst en een circulaire economie.

REM_17.07.17_17115.jpgInzameling van afval door Remondis.

De beschikbaarheid van grondstoffen wordt de komende jaren belangrijker. Gemeenten nemen steeds meer verantwoordelijkheid voor hun rol in de keten. Het scheiden en voorkomen van huishoudelijk afval, hergebruik en recycling en de transitie naar een circulaire economie zijn belangrijke speerpunten voor zowel gemeenten als Remondis. De bewezen aanpak van Remondis, waarbij sprake is van continue optimalisaties, communicatie en een correcte logistieke uitvoering, heeft al bij veel gemeenten gezorgd voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Zo profiteren de gemeente Midden-Drenthe, Landsmeer, en Nijkerk al enige jaren van de dienstverlening van het bedrijf.

Scheiding aan de bron

Eén van de activiteiten waar Remondis in de Nederlandse markt een sterke groei doormaakt is de inzameling van huishoudelijk afval. Het bedrijf legt hierbij nadruk op bronscheiding. Door diverse afvalstromen zoals papier, plastic, glas, metaal, (drank)kartons en gft bij de bron gescheiden in te zamelen, vermindert Remondis het restafval. Dit levert niet alleen een reductie in kosten op maar ook de beschikbaarheid van secundaire grondstoffen voor de producten van morgen. Remondis helpt gemeenten het restafval efficiënt, duurzaam en veilig af te voeren. Het bedrijf beschikt bovendien over uitgebreide mogelijkheden om afval op een zo efficiënt mogelijke wijze te sorteren en te verwerken.

Publiek private samenwerking

Dr. Andreas Krawczik: “Wij zoeken de samenwerking met gemeenten. Wereldwijd heeft Remondis hier al veel ervaring mee. Dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Door een samenwerking tussen Remondis en gemeenten in een publiek private samenwerking, ontstaat er een synergie-effect. Een dergelijke samenwerking kenmerkt zich onder andere door het delen van kennis en expertise van de laatste en meest moderne technieken. Financiële risico’s van de bedrijfsvoering worden gedragen door beide partijen en de grip op de kwaliteit van dienstverlening blijft uiteindelijk bij de gemeente.”

Remondis wereldwijd

De Remondis Groep is al ruim 80 jaar wereldwijd één van de grootste dienstverleners op het gebied van recycling, service en water. De groep werkt over de hele wereld en is in meer dan 34 landen actief. Duurzaamheid is het centrale thema van de bedrijfsfilosofie en van al de zakelijke activiteiten. De ontwikkeling van innovatieve diensten en producten voor een schoon milieu, een leefbare toekomst en een circulaire economie, dat is waar de Remondis groep zich op richt en aan werkt.

Meer weten over REMONDIS Nederland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website


Vakblad Afval! juni 2018 (nummer 4)