Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 14 juni 2003

Pinnen kan nu ook bij SITA Nederland!

Tot voor kort moesten alle particuliere klanten die bij SITA bijvoorbeeld een container bestelden ten behoeve van het bouw- of tuinafval, contant afrekenen. Nu hoeft dat niet meer. SITA heeft bij vijf van de zeventig vestigingen een proef gedaan met de mobiele pinautomaat van BANKSYS. Wegens het succes en de voordelen van het pinnen worden alle vestigingen voorzien van de mobiele pinautomaat.

filename.jpg
Volgens Jan de Vroe, vestigingsdirecteur SITA Gouda, loopt het pinnen naar verwachting en wordt momenteel ongeveer dertig à veertig procent van de betalingen met de pinautomaat afgerekend! Dit percentage komt overeen met circa vijftig pintransacties per maand. Gezien de groei van dit percentage is de verwachting dat binnenkort rond de zestig à zeventig procent via pin wordt betaald. Momenteel wordt er zelfs aan gedacht om alle klanten te laten pinnen, honderd procent dus. De reden hiervoor is dat de voordelen van het pinnen zeer groot zijn.

Enkele nadelen bij het contant afrekenen:

Klanten hebben niet genoeg geld in huis waardoor ze eerst naar de bank moeten en de chauffeur hierdoor moet wachten. Of de chauffeur neemt een rijbewijs of paspoort in die de klant dan op het kantoor tegen betaling van de openstaande rekening kan ophalen. Dit alles levert extra handelingen op. Immers als de klant het rijbewijs niet komt ophalen en dus ook niet betaalt dan moet SITA achter de klant aan, bellen, brief sturen en dergelijke.
Aanwezigheid van contant geld op kantoor en ook bij de chauffeur in de auto. Dit uiteraard met alle risico's die hiermee gepaard gaan.

Voordelen van het gebruik van een mobiele pinautomaat:

filename.jpg
- Service en gemak voor de klant. Klanten verwachten immers meer en meer dat ze overal en altijd kunnen betalen.
- Er hoeft geen kleingeld meer aanwezig te zijn op kantoor en ook niet bij de chauffeur.
- Chauffeur heeft geen contant geld bij zich waardoor het risico van verlies wordt beperkt.
- Geen afstortkosten.
- Toename veiligheid.
- Zekerheid van betaling. Eén à twee dagen later wordt het geld automatisch op de rekening bijgeschreven.
Over de werking van het apparaat zijn zowel de werknemers als de klanten zeer tevreden. De klanten ervaren het als prettig dat ze kunnen pinnen en SITA heeft haar geld direct en veilig op de bank.

Wie is Banksys:

Banksys is industrieleider in ontwikkeling en beheer van
elektronische betaalsystemen. Productiekwaliteit, dienstverlening en veiligheid zijn daarbij absolute topprioriteit.
In België verzorgt Banksys het volledige elektronische betaalverkeer, van het betaalnetwerk tot de ontwikkeling van vooruitstrevende multifunctionele terminals. In Nederland maakt Interpay al jaren gebruik van onze encryptiesystemen om de vertrouwelijke gegevens te beveiligen.

Voor informatie en toelichtingen kunt u contact opnemen met Marco Oude Luttikhuis, Account Manager, 010 - 264 27 11 of via www.banksys.nl.

Vakblad Afval! juni 2003 (nummer 5)