Categorie: advertorial | Gepubliceerd: 22 mei 2003

M&J of: De kunst van het shredderen!

De noordse oorlogsgod Thor was de sterkste aller goden. Zijn krachtige hamer verwoestte alles en trof altijd doel. Thor kwam er altijd zonder kleerscheuren vanaf. Dit geldt ook voor de afvalverkleiners van M&J Industries AS: die komen uit het hoge noorden en zijn fabelachtig sterk en onverwoestbaar.

Onze machines zijn voor veel doeleinden geschikt. Van verbrandingsinstallaties en vuilnisbelten tot complete proceslijnen in combinatie met de productie van vervangingsbrandstoffen: fluf, pallets, granulaten, die geheel of gedeeltelijk de traditionele brandstoffen in de cementindustrie, de productie van elektriciteit, in staalwerken, papierfabrieken, enzovoort kunnen vervangen.

De afvalverkleiner is te gebruiken bij allerlei soorten afval: huisafval, grof huishoudelijk afval, industrieel afval, houtafval, pallets, kabelhaspels, plastic en metalen vaten, koelkasten, autobanden; maar ook bij destructie van dierenkadavers (BSE, MKZ).

Elke M&J-verkleiner is het resultaat van onze jarenlange ervaring op het gebied van afvalverwerking, waar zeer hoge eisen gesteld worden aan de ingezette machines en hun uitrusting. De robuuste constructie van onze machines is mede het gevolg van de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen. Het is eenvoudigweg een 'must' om zeker te zijn van een hoge bedrijfszekerheid, een perfecte verkleining van elk type afval - met de juiste korrelgrootte - bij lage slijtage- en onderhoudskosten.

Onze verkleiner is er in verscheidene uitvoeringen: met één of twee rotoren, vast of mobiel. Met een verkleiningscapaciteit van 10 tot 120 ton per uur, met wisselende korrelgrootte.
Alle installaties/proceslijnen met een vaste verkleiner moeten een absolute bedrijfszekerheid, een hoge beschikbaarheid en een ongecompliceerde toegang voor het onderhoud hebben.
Onze constructieafdeling helpt graag bij elke nieuw- of ombouw en in samenwerking met de klant monteren wij complete installaties, die aangepast worden aan andere, eventueel al aanwezige installaties.

Onze mobiele verkleiners worden als trailer, op rupsbanden of als transporteerbare units op wielen geleverd, waarbij de machines met bijvoorbeeld een wiellader ter plaatse gemakkelijk te verplaatsen zijn. De vaste en mobiele verkleiners zijn, wat functionaliteit en capaciteit betreft, identiek. Ze onderscheiden zich alleen hierin, dat ze een elektrisch aangedreven of een dieselmotor hebben.


Vakblad Afval! mei 2003 (nummer 4)