Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 20 februari 2014

Bollegraaf PaperSpike: een waardevolle aanwinst

De Bollegraaf PaperSpike (System Grumbach) verwijdert mechanisch kleine stukken karton (OCC) zeer effectief uit de papierhoudende afvalstroom. De geautomatiseerde scheiding bespaart in hoge mate op handmatige sortering en overhead.

PaperSpike_cmyk.jpgDoor verschillen in stijfheid en dikte kunnen de spikes karton van papier scheiden.

Het werkingsprincipe van de PaperSpike is eenvoudig en effectief. De PaperSpike wordt in verwerkingsinstallaties na een Lubo-zeef geplaatst. De materiaalstroom wordt in een enkelvoudige laag de PaperSpike ingevoerd, waar het karton aan roterende spikes wordt geprikt; door de verschillen in stijfheid en dikte zal papier weer van de spikes wegvallen, terwijl het karton aan de spikes (pinnen) hecht tot het automatisch wordt verwijderd, en daarmee van het papier gescheiden is. De verende bevestiging van de spikes garandeert grote duurzaamheid en minimale slijtage en de automatisch verende toevoerklep voorkomt materiaalopstoppingen.  

De Bollegraaf Paper Spike en de zeeftechnologie van Lubo (lid van de Bollegraaf Groep) vormen gezamenlijk een uiterst effectieve eenheid voor de geautomatiseerde scheiding van karton uit afvalpapier. 

Over Bollegraaf

Bollegraaf Recycling Solutions ontwikkelt en produceert sinds meer dan 50 jaar hoogwaardige turn key recyclinginstallaties en –machines. Bollegraaf Recycling Solutions is de handelsnaam van Bollegraaf Recycling Machinery bv en Lubo Systems bv, met agenten, verkoop- en servicesteunpunten wereldwijd.

Meer weten over Bollegraaf Recycling Solutions?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website