Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 23 juli 2014

H&G schroefpersen en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor internationale ondernemingen, maar in toenemende mate ook voor nationaal opererende bedrijven is het beperken van de CO₂-voetafdruk een speerpunt van maatschappelijk verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering geworden.

DSCF0075.jpgDe dubbele schroefpers wordt voornamelijk gebruikt voor de overslag van huishoudelijk plastic afval.

De voetafdruk is van toepassing op alles wat een bedrijf produceert en daarmee een belangrijk onderdeel van het inkoopbeleid. Ook de productie van afval of beter gezegd herbruikbare grondstoffen, behoort daartoe. Het transport van afval is vandaag per definitie goedkoper dan morgen. De oorzaken kan iedereen bedenken, maar H&G biedt een oplossingen: meer kilo’s per kilometer vervoeren. Het optimaal benutten van het beschikbare laadvermogen. Dat ligt misschien voor de hand maar de nieuwe generatie schroefpersen van H&G legt de lat opnieuw hoger.

Dubbele schroefpers

Een goed voorbeeld hiervan is de dubbele schroefpers die voornamelijk gebruikt wordt voor de overslag van karton of huishoudelijk plastic. In het geval van karton worden deze persen met succes ingezet bij distributiecentra van onder meer supermarktketens en logistieke dienstverleners. Lage onderhoudskosten en een gemiddeld gewicht van 7000 kilo in een container van 32 m³. Bij de overslag van huishoudelijk plastic ligt het voordeel, naast de zeer hoge vulgraad van de container (9000 kilo), voornamelijk in het feit dat het verdichte materiaal achteraf goed sorteerbaar blijft.

Meer weten over H&G Entsorgungssysteme GmbH?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website