Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 12 september 2014

Translift overgenomen door VDL

Het Eindhovense VDL neemt vanaf 15 september Translift over. Met de overname breidt VDL haar logistieke en containeractiviteiten uit richting de afvalinzameling.

translift-2009.jpgVDL Groep te Eindhoven gaat per 15 september 2014 Translift overnemen. Er werken 63 mensen bij het bedrijf dat gevestigd is in Dronten (Nederland). Alle 63 medewerkers van Translift blijven werkzaam bij het bedrijf dat verdergaat onder de naam VDL Translift.

Het is niet voor het eerst dat er wijzigingen optreden in het aandeelhoudersschap van Translift. In 2001 ging het in Dronten gevestigde bedrijf een alliantie aan met het Italiaanse OMB. In 2008 volgde een management buy-out, omdat OMB een koers voer die te ondudielijk was voor het Nederlandse management, terwijl die juits met huisbankier ABNAmro groeikansen zagen liggen. Nu zal Translift geïntegreerd worden in de VDL Group waarmee men hoopt haar internationale marktpositie uit te kunnen breiden.

Translift

Translift profileert zich in Nederland als marktleider van vuilniswagens met zijladers in combinatie met de schroevenpers en produceert een eigen lijn van ondergrondse containers. Daarmee wil men een efficiency- en productiviteitsverbetering van de afvalinzameling bewerkstelligen. Translift heeft in Dronten een locatie van 20.000 m2, met twee productiehallen en een service- en reparatieafdeling.
Het fundament van Translift is ruim 150 jaar geleden, in 1847, gelegd met de start van een hoefsmederij in Nijkerk. In 1966 werden de eerste voertuigen met kabelinstallaties voor het afzetten van containers op de markt gebracht. Vanaf de verhuizing naar Dronten in 1975, specialiseerde de onderneming zich als systeem engineer en producent van containertransportsystemen voor afval. De onderneming groeit door afzet in het buitenland. Inmiddels wordt circa 50% van de omzet geëxporteerd en worden er wereldwijd dagelijks meer dan 3.000 Translift systemen ingezet.

VDL Groep

VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. Sinds de oprichting in 1953 is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een onderneming met 84 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen en met circa 10.000 medewerkers. De kracht ziet de VDL Groep voor zichzelf vooral in de onderlinge samenwerking tussen de bedrijven. In de toeleveringsbranche is VDL toonaangevend in metaalbewerking, mechatronische systemen en modulebouw, kunststofverwerking en oppervlaktebehandeling. Onder de divisie autoassemblage valt het produceren van personenauto’s voor derden. De busdivisie bestaat uit chassis & chassis modules, touringcars, openbaarvervoerbussen, mini- & midibussen, speciale voertuigen en gebruikte bussen. De divisie eindproducten is veelomvattend: veersystemen voor de automotive industrie, warmte-, koel- en luchttechnische installaties, productieautomatiseringssystemen, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, systemen voor de agrarische sector, zonnebanken, dakkoffers, containerhandlingsystemen, sigaren- en verpakkingsmachines, componenten voor bulkhandling en afzuiginstallaties en systemen voor explosie- en brandbeveiliging.

 

Meer weten over VDL Translift bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website