Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 09 oktober 2014

Sims Recycling Weeelabex-gecertificeerd

Recyclingbedrijf Sims Recycling Solutions heeft uit handen van Tweede Kamerlid Remco Dijkstra het Weeelabex-certificaat ontvangen.

Weeelabex Sims.jpgRené Kik, directeur Sims Recycling Solutions (links), ontvangt het Weeelabex-certificaat uit handen van Tweede Kamerlid Remco Dijkstra.
Foto: Wecycle

Dat meldt Wecycle. Sims Recycling is één van de contractpartners van Wecycle. Jan Vlak, directeur Wecycle: “Alle Nederlandse recyclingbedrijven van e-waste dienen volgens de Nederlandse regelgeving vanaf 1 juli volgend jaar Weeelabex-gecertificeerd te zijn. Wij willen echter dat alle door ons gecontracteerde recyclingbedrijven zo spoedig mogelijk aan de Weeelabex-standaarden voldoen." Contractpartners Coolrec en Indaver ontvingen het certificaat al eerder.

Sims recyclet kleine elektrische apparaten en platte beeldschermen. Weeelabex is een set van kwaliteitsstandaarden voor de inzameling, sortering, opslag, transport en recycling van elektronica-afval. De verwerkingsstandaard is vooral gericht op nauwgezette controle van de recyclingprocessen om schadelijke stoffen optimaal te verwijderen en het materiaalhergebruik in de recycleketen te bepalen.