Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 22 oktober 2014

Sterke Eddy Current scheider verhoogt opbrengst

Goudsmit Magnetic Systems BV uit Waalre heeft haar complete lijn excentrische Eddy Current scheiders aangevuld met een mobiele Eddy Current lijn. Deze installatie is op een aanhanger gebouwd en bewijst zijn kunnen in het veld.

skid.3.JPGDe mobiele ''next generation'' Eddy Current scheiders scheiden zowel fijne als normale fracties en zijn op meerdere locaties inzetbaar.

De scheider is uitgerust met de recent ontwikkelde, supersterke Eddy Current separator type NF1500/38HI en bevat de grootste interne magneetrotor in de markt. Hierdoor zijn de magneetkracht op het bandoppervlak, de magnetische beïnvloedingshoek evenals de magneetveld-diepte aanzienlijk hoger geworden. Dit resulteert in betere scheidingsrendementen in de fijne fracties kleiner dan 5 millimeter,  maar ook in de middenfracties tot 50 millimeter, in veel gevallen zelfs tot 30 procent meer. Dit noemt het bedrijf de volgende generatie Eddy Current scheiders, geschikt voor deeltjes vanaf 0,5 millimeter.

De excentrische magneetrotor is ten opzichte van de buitenmantel in verschillende hoeken verstelbaar. Dit beïnvloedt het moment van uitstoten van de non-ferro metalen. Doordat de magneetrotor uit het midden van de buitenmantel is geplaatst, kunnen ijzerdelen zich niet tegen de buitenmantel hechten en zo voor problemen zorgen.

De inzetgebieden van de lijn zijn huishoudelijk afval (geshredderd), verbrandingsslakken uit huishoudelijk afval, WEEE-schroot, glasrecycling, zware en lichte shredderresiduen (bijvoorbeeld. autoshredderresidu), hout- en spaanplaatrecycling. De beschikbare machinebreedtes variëren van 600 tot 2000 millimeter. Naast vier types die geschikt zijn voor verschillende fractiegroottes, zijn specifieke eisen voor niet standaard toepassingen bespreekbaar.