Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 23 oktober 2014

Van Gansewinkel realiseert nieuwe locatie in regio Kempen

Van Gansewinkel investeert ruim drie miljoen euro in de bouw van een nieuwe vestiging aan de Veedijk in Turnhout.

Op de nieuwe locatie worden de kantel- en afzetdiensten en de op- en overslag van restafval, hout, papier, karton en kunststof ondergebracht. Van Gansewinkel gaat op de 2,5 hectare grootte locatie, die naar verwachting in het eerste kwartaal 2015 in gebruik wordt genomen, jaarlijks tussen de 15 en 20 kton afval vanuit de regio Kempen sorteren en verwerken.

"We hebben een nadrukkelijke groeiambitie in de regio Kempen. Deze nieuwe locatie biedt hiervoor de ruimte en de mogelijkheid om ook steeds meer afval een tweede leven te geven en zo ons credo ‘Afval Bestaat Niet’ waar te maken”, aldus Raf Lambrix, regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België. “Op de huidige locatie verwerken we voornamelijk de afvalstromen papier, karton en kunststoffen. De nieuwe locatie biedt de mogelijkheid om ook andere afvalstromen zoals hout-, snoei- en sloopafval te verwerken.”

Op de nieuwe vestiging aan de Veedijk worden een sorteerhal, sorteerbunkers en een kantoorgebouw gebouwd. De locatie biedt werkgelegenheid aan zo’n vijftig medewerkers.

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website