Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 20 november 2014

PIB op Pollutec: "Franse financiering gaat uit van kleine schaal

Nederlandse bedrijven hebben grote moeite met de Franse markt. Een aantal heeft met de overheid een convenant gesloten om dat te doorbreken. Deel 5: DMT Milieutechniek.

DMT Milieutechnologie verwacht veel van de Franse markt voor het opwaarderen van biogas naar groengas. Dit is een van de producten die het op technologische ontwikkeling gedreven bedrijf levert. Coen Meijer, Sales & Marketing Manager bij DMT, hoopt op een vergelijkbare marktgroei als in Engeland. “Anders dan in Nederland, waar geen zekerheid over subsidies bestaat, heeft men in Engeland gekozen om de ondernemer zekerheid te geven. De financiering is dan veel minder een probleem. In korte tijd heeft dat geresulteerd in installaties die nu al vele miljoenen kubieke meters groengas aan het grid leveren.”

pollutec2014.jpg2 t/m 5 december, Lyon. Bestel HIER GRATIS toegangskaarten

Frankrijk staat nog aan het begin van die ontwikkeling. Toch is wil het land haar achterstand op duurzame energie inlopen. Er is financiële ondersteuning en die kan ook voor de afvalsector interessant zijn. Meijer ziet die kansen" “Het financieringsmodel van de Fransen gaat uit van een kleine schaal. Daardoor is het vooral voor de agrarische sector interessant.” Toch ziet Meijers ook mogelijkheden voor de vergisting van organische afvalstromen. “Door de schaalvoordelen van de installaties ontstaan kostenvoordelen die een lagere overheidsbijdrage kunnen compenseren.”

DMT is een van de deelnemers aan de PIB Frankrijk. In het 'Partners for International Business' trekken Nederlandse bedrijven en de overheid samen op om de gesloten Franse markt open te breken. DMT wil via de PIB het netwerk van de Nederlandse overheid in Frankrijk gaan benutten en marktkennis opdoen. Volgend jaar wil DMT al een installatie in Frankrijk hebben staan. Dit jaar staat DMT niet op de Pollutec. In 2012 waren ze wel op de internationale vakbeurs in Lyon aanwezig.