Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 19 december 2014

Cyclus sluit onderhoudscontract met Boonstoppel

Boonstoppel Truckservice gaat tenminste tot 2018 het wagenpark van Cyclus onderhouden.

2014-12-17_Boonstoppel.JPGDe ondertekening van de overeenkomst tussen Boonstoppel en Cyclus.

Op 17 december tekenden algemeen directeur van Cyclus Leendert van Bloois en vestigingsmanager van Boonstoppel Truckservice Frans Hooft daarvoor een contract. Het bedrijf uit Waddinxveen wordt verantwoordelijk voor de organisatie en technische uitvoering van service, onderhoud en reparatie aan de bedrijfswagens van Cyclus, inclusief de opbouwen en het materieel.

Boonstoppel kwam als beste partner uit een aanbestedingsprocedure. Naast prijs waren ook social return en milieurendement belangrijke selectiecriteria. “Wij voeren actief beleid om milieudoelstellingen te realiseren. Het voorkomen van lucht-, water- en bodemvervuiling, het minimaliseren van afval én energiegebruik en het hergebruik van grondstoffen zijn voor ons hot items”, zegt Frans Hooft. Daarnaast worden medewerkers met een arbeidshandicap aan boord gehouden door ze een andere passende functie te bieden en biedt Boonstoppel leerwerkplekken en stageplaatsen aan.

Ook financieel biedt het nieuwe contract voordelen. Zo is er een vast onderhoudsbedrag per voertuig vastgesteld. Leendert van Bloois: “Dit geeft vooraf inzicht in de kosten. Daarnaast repareert Boonstoppel de inzamelvoertuigen in de avonduren en bij grote reparaties overdag regelen zij vervangend vervoer. Dit scheelt aanzienlijk in inhuurkosten voor Cyclus. Verder kan Cyclus meekijken in de online tool die Boonstoppel gebruikt voor het plannen en registreren van onderhoud. Zo weten wij precies wanneer, welk onderhoud gepland staat en uitgevoerd is.”

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website