Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 30 januari 2015

Attero ontvangt eerste GvO voor groene stroom

Afvalverwerker Attero is het eerste bedrijf dat een Garantie van Oorsprong (GvO) ontvangt voor opgewekte elektriciteit uit NTA 8080-gecertificeerde biomassa.

Attero kreeg het certificaat voor de elektriciteit die het opwekt in de afvalenergiecentrale in Wijster. Het is de eerste keer dat een Garantie van Oorsprong op de markt komt voor elektriciteit geproduceerd uit biomassa. De afvalverwerker ontving de GvO van certificeerinstantie CertiQ.

"Eindverbruikers hechten steeds meer waarde aan inzicht in de herkomst van de energie die zij verbruiken”, licht Jan van der Lee, senior manager van CertiQ, toe. “Met duurzaamheidsinformatie op een Garantie van Oorsprong versterken wij de transparantie over de hele keten van bron tot verbruik."

In september 2014 ontving Attero al het NTA 8080-certificaat voor het omzetten van reststromen in groene elektriciteit door verbranding. Daarmee kan Attero aantonen dat de voor energieopwekking aangewende biomassa van duurzame herkomst is.

Marcel Daemen, directeur afvalenergiecentrales Attero: “Wij tonen hiermee  aan dat Attero serieus werkt aan het vergroenen en verduurzamen van zijn productieprocessen, naast het terugwinnen van grondstoffen uit reststromen. De behaalde GvO’s zijn hier het concrete bewijs van.”

Meer weten over Attero BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website