Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 03 juli 2015

GAD neemt op- en overslaghal PMD in gebruik

De ingebruikname van een duurzame op- en overslaghal voor PMD symboliseert de start van de gescheiden inzameling van verpakkingen van plastic, metaal en drankenkartons.

sorteerhal_GAD_PMD.jpgVanaf 1 juli haalt de GAD elke twee weken Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) huis- aan-huis op. Om al het PMD afval van de regio Gooi en Vechtstreek op te kunnen slaan en verder te transporteren voor recycling is ruimte nodig. Hiervoor heeft de GAD een nieuwe, zeer duurzame op- en overslaghal gebouwd op het terrein van Crailoo te Hilversum.

De hal is voorzien van 144 zonnepanelen. Met de energie die deze zonnepanelen opwekken wordt voorzien in ruim 40% van de elektrische energie voor het totale overlaad- en scheidingsstation ‘Crailoo’.

Op het dak van de hal zijn vier lichtkoepels geplaatst, zogenaamde ‘Sun Trackers’. Door middel van een speciale spiegeltechniek brengen deze koepels een grote hoeveelheid daglicht de hal in. Dit scheelt energie, omdat kunstlicht zo haast niet meer nodig is.

Onder de hal is een infiltratievoorziening aanwezig. Al het hemelwater dat op de daken van de gebouwen van het scheidingsstation, het overlaadstation en de PMD hal valt, wordt via buizen naar deze put afgevoerd en komt zo weer in de grond terecht. Voor het overige water dat op Crailo gebruikt wordt, geldt dat het via het riool afgevoerd wordt naar de waterzuiveringsinstallatie.