Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 30 juli 2015

Maasgouw gunt afvoer van afval MSZ aan Baetsen

Baetsen Containers mag het teveel en verkeerd opgeslagen afval op het terrein van Milieu Service Zuid in Maasbracht afvoeren.

header_gemeente-maasgouw_86.jpgDe gemeente Maasgouw heeft de opdracht via een Europese aanbesteding aan Baetsen Containers gegund. Op het terrein van Milieu Service Zuid ligt in totaal circa 9.436 ton aan teveel en verkeerd opgeslagen afval. Baetsen mag dit afval nu afvoeren en het laten verwerken door daartoe erkende verwerkers. 

In opspraak

Op 9 juni sprak de rechter in Roermond overigens al een faillissement uit over Milieu Service Zuid. Daarvoor kwam het bedrijf in opspraak toen het Team Milieu Limburg locaties van het bedrijf in Venlo en Maasbracht doorzocht. Het bedrijf werd er van verdacht niet volgens de vergunning te werken en te veel afvalstoffen op te slaan. Daarmee werd bespaard op de kosten voor de afvoer van afval. MSZ zou hier volgens het OM 800.000 euro mee hebben bespaard. Tijdens de doorzoeking werden ook goederen en geld in beslag genomen.

Avri

Milieu Service Zuid was actief in Limburg en leverde diensten op het gebied van inzameling van afval, hergebruik, de nuttige toepassing en eindverwerking van grof huishoudelijk- bedrijfs- en bouw en sloopafval. Bij Milieu Service Zuid werd ook het plastic verpakkingsafval van Avri verwerkt. Dit afval wordt nu tijdelijk verwerkt door Scherpenzeel. Avri heeft al aangekondigd de verwerking van het kunststof verpakkingsafval opnieuw Europees te gaan aanbesteden.

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website