Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 03 augustus 2015

Stichting Circulaire Economie en KplusV slaan handen ineen

Bedrijven en organisaties verder helpen in de circulaire economie. Met dat doel intensiveren de Stichting Circulaire Economie (SCE) en KplusV hun samenwerking.

SCE en KplusV gaan hun samenwerking intensiveren door hun expertise en netwerken te delen. De samenwerking moet er toe leiden dat kennis over de circulaire economie beter wordt verspreid in Nederland en dat initiatieven op het gebied van de circulaire economie vaker worden omgezet in concrete impactvolle projecten. Dat meldt KplusV op de eigen website.

Eerste stap

Een jaar geleden zetten de organisaties al de eerste stap naar samenwerking. Zo organiseerden zij gezamenlijk een CE Hotspot tijdens de Dutch Design Week 2014. Volgens de organisaties is het nu tijd om vaker samen op te trekken.

Expertise

SCE heeft de afgelopen jaren een naam en positie opgebouwd in Nederland en wordt als belangrijke kennispartner gezien door overheden en bedrijfsleven. SCE heeft een groot netwerk en is in staat uiteenlopende partijen te inspireren en met elkaar te verbinden. De expertise zit met name in het opstellen van nieuwe businessmodellen, creatieve coalities en inzetten op talent. KplusV is naar eigen zeggen sterk op het thema duurzaamheid, opzetten van innovatieplatforms en incubators en vele andere aspecten die noodzakelijk zijn om de transitie naar een circulaire economie te faciliteren en te stimuleren.

Meer weten over KplusV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website