Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 02 oktober 2015

N+P beloond voor keuze binnenvaart

De Limburgse N+P Recycling Group heeft de eerste Blue Road Award voor nieuwe binnenvaartverladers gewonnen. Logistiek manager Rick Martens ontving de prijs deze week uit handen van minister Schultz van Haegen.

N+P koos er in 2014 voor om niet alleen wegvervoer, maar ook shortsea en de binnenvaart in te zetten voor het transport van secundaire brandstoffen. Het bedrijf organiseerde de transporten over het water tussen Engeland en het Duitse Essen en tussen haar productielocatie Delfzijl en Portugal.  

N+P is hiermee een voorbeeld van logistieke innovatie waarbij in één supplychain binnen Europa gebruik gemaakt wordt van de combinatie binnenvaart en shortsea. Juist in die combinatie ziet het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB), de initiator van de award, de komende jaren mogelijkheden om de wegen in Europa verder te ontlasten. Het BVB riep de prijs voor binnenvaartverladers in het leven om Nederlandse bedrijven die hun goederen op een slimme manier via de binnenvaart vervoeren in het zonnetje te zetten.

N+P Group verwacht uiteindelijk naar een volume van 20.000-25.000 containers per jaar te groeien die hun weg over het water moeten vinden.

Meer weten over N+P Group B.V.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website