Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 02 oktober 2015

Suez gaat afval Nyenrode Business Universiteit verwerken

Nyenrode Business Universiteit heeft de verwerking van bijna al haar afvalstromen voor drie jaar gegund aan Suez. Om de natuur op het landgoed te beschermen zet Suez kleine inzamelwagens in.

slimafvalmanagementSuezNyenrode.jpgWendy Bor (Suez) en Joost Mors (Nyenrode) tekenen de samenwerking voor slim afvalmanagement.

Suez wordt verantwoordelijk voor het verwerken van al het restafval, swill, papier, glas en kunststof, evenals het zorgvuldig en veilig afvoeren van vertrouwelijke documenten en klein chemisch afval. zoals tl-buizen, toners en batterijen. 

Als onderdeel van haar duurzame kernwaarden hecht Nyenrode veel waarde aan de bescherming van het eeuwenoude, parkachtige landgoed waarop het gevestigd is. "Tijdens de inzameling houden we rekening met de kwetsbaarheid van de natuur op het landgoed van Nyenrode", vertelt Wendy Bor, directeur sales en marketing van SUEZ. "Dit doen we door het gebruik van kleine inzamelvoertuigen die het milieu minimaal belasten, doordat zij lichter en wendbaarder zijn. Zo zetten we een kleine kraakperswagen en bakwagen in om te voorkomen dat de paden in het park verzakken." Sinds 2001 heeft het landgoed van Nyenrode een beschermde status.

Verschillen zichtbaar

"Om Nyenrode te helpen haar duurzame doelstellingen te bereiken, gaan we hen daarnaast inzicht geven in de aard en omvang van afvalstromen in de verschillende gebouwen op het landgoed", aldus Bor. "Dit doen we in nauw overleg met Nyenrode, wat betekent dat we samen doelen opstellen en onze expertise inzetten om tot de meest duurzame oplossingen te komen."

Om de verschillende afvalstromen van Nyenrode in kaart te brengen, wordt het afval - restafval, kunststof en papier - gewogen om verschillen tussen locaties zichtbaar te maken en met elkaar te benchmarken. "Suez biedt Nyenrode handvatten om duurzame verbeteringen te realiseren op het gebied van afvalmanagement", aldus Joost Mors, Director of Hospitality & Services van Nyenrode. "Dit gebeurt op basis van kwartaalrapportages die inzicht bieden in actuele afvalstromen, hoeveelheden afval, de milieu-impact en het rendement overzichtelijk weergeven. Zo stelt Suez ons in staat om bewuste keuzes te maken op het gebied van duurzaam afvalmanagement."

Meer weten over SUEZ Recycling and Recovery Netherlands?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website