Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 06 oktober 2015

Actie HVC stimuleert huishoudens tot scheiden grof afval

De Dag van de Duurzaamheid staat voor de deur. Reden voor HVC om aandacht te vragen voor het scheiden van grof huishoudelijk afval.

HVC roept daarom deze (actie)week inwoners van 24 deelnemende gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland op tot het inleveren van grof afval. De actie wordt georganiseerd op 18 verschillende afvalbrengstations. Tijdens de actieweek kunnen bezoekers van de stations prijzen winnen. Op zaterdag 10 oktober reiken verschillende wethouders de prijzen uit op deelnemende locaties. 

Tweede leven

Het afvalbedrijf organiseert de actie om de aandacht te vestigen op het scheiden van grof afval, met als doel het behouden van zoveel mogelijk grondstoffen. Deze kunnen immers weer de basis vormen voor nieuwe producten. Spullen die oud zijn maar nog niet versleten of kapot, kunnen via de kringloop een tweede leven krijgen. Meer dan 70 procent van het afval dat mensen naar het afvalbrengstation brengen, wordt volgens  HVC hergebruikt.

Grof afval

Op het afvalbrengstation of de milieustraat worden minimaal achttien verschillende typen afval gescheiden. Hierbij kan gedacht worden aan elektrische apparaten, (spaar)lampen, hout, tuinafval, puin en klein chemisch afval. Het is belangrijk dat grof afval gescheiden wordt ingezameld, omdat het bijna altijd kan worden hergebruikt of gerecyclet. Met deze actie wil HVC samen met gemeenten inwoners stimuleren om grof huishoudelijk afval in te leveren.  

Verleiden

De actie past in de strategie van HVC om mensen niet alleen te informeren over het belang van beter scheiden, maar hen ook te verleiden tot het vertonen van concreet gedrag, een strategie die HVC vorige maand uit de doeken deed.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen