Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 26 november 2015

Cyclus neemt definitief besluit over nieuw businessmodel

Algemeen directeur Jan Krapels van Cyclus heeft een definitief besluit genomen over het nieuwe businessmodel van het afvalbeheerbedrijf.

Het definitieve besluit is inhoudelijk gelijk aan het voorgenomen besluit dat de aandeelhoudende gemeenten op 24 september al unaniem bekrachtigden. Het besluit hield onder andere in dat de dienstverlening van Cyclus met betrekking tot het beheer van de openbare ruimte fasegewijs wordt afgebouwd tot 1 januari 2019.

Begin dit jaar stelden drie gemeenten – Gouda, Alphen aan den Rijn en Krimpenerwaard – de voortzetting van de deelname aan Cyclus ter discussie. Voortzetting van de deelname was een optie voor de gemeenten wanneer Cyclus meer lean & mean werd georganiseerd. Concreet betekende dit onder andere dat de corebusiness afvalinzameling moest zijn, er een eenhoofdige directie moest komen en het product openbare ruimte moest worden afgebouwd.

De aandeelhoudende gemeenten van Cyclus, die de omzet in 2014 licht zagen dalen, zijn Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas.

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website