Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 januari 2016

Vliko neemt Papier Recycling Alphen over

Shanksdochter Vliko wil verder groeien in de markt van oud papier en plastic. De overname van Papier Recycling Alphen past binnen die strategie.

Artist impression van de nieuwe locatie van Vliko in Zoeterwoude.

“Met de overname van Papier Recycling Alphen gaan we onze papier-, karton en plastic-tak, die binnen onze groep wordt vertegenwoordigd door Kluivers, verstevigen. We willen daarin groeien omdat we geloven in monostromen", aldus Louis Sciarli, algemeen directeur van Vliko. "Onze klanten scheiden hun afval steeds beter en we willen investeren in het verder bewerken en opwerken van monostromen zoals papier en karton of plastic. Dat is ook in lijn met onze Shanksvisie ‘Making more from waste’”.

De overname van Papier Recycling Alphen (PRA) is het gevolg van een actieve benadering vanuit Vliko, vertelt Sciarli. Bij het bedrijf uit Alphen werken zo’n zes medewerkers. Jaarlijks verwerkt PRA zo’n 6 tot 7 kton oud papier en plasticstromen. Voorlopig blijft het bedrijf onder dezelfde naam opereren. Of daar in de toekomst verandering in komt, is nog de vraag.

Nieuwe locatie

In de zomer verhuist Vliko vanuit Leiderdorp naar een nieuwe locatie in Zoeterwoude. In twee hallen worden verschillende afvalstromen, zoals papier, plastic, bouw- en sloopafval, hout en puin duurzaam gescheiden, waarna het elders wordt gerecycled voor hergebruik. Zowel de activiteiten van PRA, als die van Kluivers zullen ook naar Zoeterwoude verhuizen. “En dat is juist de grootste synergie, dat wij al die activiteiten centraliseren in Zoeterwoude. En daar hebben we dan ook wat meer capaciteit.”

Met de overname van PRA zal de verwerkingscapaciteit van oudpapier en karton, archiefvernietiging en plastic binnen de Vliko-groep tussen de 66 en 72 kton op jaarbasis komen. In 2014 verwerkte Vliko in totaal 223 kton aan afvalstromen, waarvan 93 procent werd gerecycled of nuttig hergebruikt. Bij het bedrijf zijn ruim honderd mensen in dienst.