Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 21 januari 2016

Eerste Week van de Circulaire Economie van start

Nederland wil zich profileren als koploper Circulaire Economie. Om de beweging aan te jagen, organiseert de coalitie Nederland circulair! de eerste Week van de Circulaire Economie.

De week van de Circulaire Economie begint vandaag met een nieuwsjaarevent van MVO Nederland en duurt tot en met 28 januari. Activiteiten door het hele land moeten ondernemers en organisaties handvatten geven om aan de slag te gaan met circulair ondernemen. “Bedrijven realiseren zich steeds meer dat grondstoffen eindig zijn en dat er onnodig veel verspild wordt. Er ontstaat een slimmere manier van produceren, vermarkten en consumeren,” zegt Michel Schuurman, van MVO Nederland. De organisatie is een van de initiatiefnemers van Nederland circulair!, dat wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De uitvoering wordt verder verzorgd door Circle Economy, De Groene Zaak, ClickNL Design, Het Groene Brein, Sustainable Finance Lab en RVO.nl. Er is een overzicht van alle activiteiten voorhanden.

Nieuwe initiatieven

Tijdens de Week van de Circulaire economie, waar ruim 800 organisaties zich voor hebben aangemeld, worden nieuwe initiatieven op het gebied van de circulaire economie gelanceerd. Zo werkt het MVO Netwerk Beton aan een nationaal Betonakkoord om de gehele keten optimaler te organiseren rondom duurzaam beton. Enkele grote bouwbedrijven ondertekenen tijdens het event een overeenkomst om standaard duurzaam beton te gaan gebruiken. De Week wordt op 28 januari afgesloten met het Dutch Power Congres. Hier tekenen een aantal netwerkbedrijven de Fair Infra Agreement, waarin partijen uit de energie- telecom- en spoorsector onder meer afspraken om hun netwerken circulair te maken.