Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 21 januari 2016

Ook Cyclusgemeenten starten met honderd afvalvrije dagen

Cyclus gaat het project 100-100-100 in haar regio uitvoeren onder de vlag van de regionale campagne 'I love afval scheiden'.

100-100-100 logo van Cyclus.

Honderd gezinnen, honderd dagen, honderd procent afvalvrij. De essentie van het project, waarin afvalpreventie centraal staat, is ondertussen welbekend. Elf gemeenten in Cyclus' verzorgingsgebied nemen deel aan de proef die van 14 maart tot en met 21 juni wordt uitgevoerd. Deelnemende huishoudens wegen in die periode hun restafval, krijgen weekopdrachten en worden ondersteund door de afvalspecialisten van Cyclus. Doel is minder afval produceren en meer hergebruik stimuleren.

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Capelle aan de IJssel, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpenerwaard, Nieuwkoop, Waddinxveen, Woerden, Zoetermeer en Zuidplas gaan de uitdaging aan.

Koker

Het 100-100-100 komt van oorsprong uit de koker van overheidsbedrijf Rova, dat een internationale communicatie-award won met het experiment. Ondertussen heeft ook Circulus Berkel het 100-100-100 project in haar verzorgingsgebied uitgevoerd. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. In de omgeving Haarlem wil Spaarnelanden eind februari met de proef beginnen.