Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 05 februari 2016

Savergemeenten nemen grondstoffenbus in gebruik

Kinderen en jongeren op een speelse wijze doordringen van het nut en de noodzaak van afval scheiden. Met dat doel rijdt de nieuwe, educatieve grondstoffenbus voortaan langs scholen in het Savergebied.

Wethouders uit de Savergemeenten bij de presentatie van de nieuwe grondstoffenbus.
Foto: Robert van den Berge/hetfotoburo

De grondstoffenbus, een voormalige SRV-wagen en jongerenbus, wordt echter niet alleen ingezet voor de voorlichting over het scheiden van afval op scholen. Ook tijdens lokale evenementen zoals het Roosendaals Treffen en Bergen op Zicht wordt de bus van stal gehaald. De eerste twee evenementen waaraan de bus deel zal nemen, zijn de carnavalsoptochten in Roosendaal en Bergen op Zoom aankomend weekend. Daarna zet de gemeente Roosendaal de bus in op drie zaterdagen voorafgaand aan de proef omgekeerd inzamelen. De gemeente Bergen op Zoom zet de bus vervolgens in bij de proef die zij start met de inzameling van blikjes en petflesjes bij verenigingen. 

Saver nam de bus gisteren samen met gemeenten officieel in gebruik. De bus staat door zijn twee vorige levens niet alleen zelf symbool voor hergebruik en de circulaire economie, maar ook de bestickering en de voorlichting binnenin bevatten deze boodschap: afval is een grondstof voor weer nieuwe producten en dient daarom goed apart gehouden te worden. Om op te vallen en ook om de boodschap - hergebruik van grondstoffen - uit te dragen, is gekozen voor een opvallende bestickering in 3D, alsof er daadwerkelijk in de wagen gekeken kan worden. Verder is op de achterkant een inkijkje in een warenhuis van Stichting De Kringloper te zien.

Meer weten over Saver NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website