Categorie: buitenland | Gepubliceerd: 25 februari 2016

Nederlandse afvalsector presenteert zich in Colombia

Meer dan 600 vertegenwoordigers van de Colombiaanse afvalsector hebben deze maand kennis gemaakt met 'de Nederlandse benadering van afvalmanagement'.

Onder het motto ‘Afval: van Realiteit naar Toekomst’ verkenden de Colombianen met Nederlandse bedrijven tijdens een road show in Colombia de mogelijkheden voor samenwerking en handel. De timing van het zakelijke evenement was niet toevallig gekozen. Per 1 januari 2016 is in Colombia een nieuw team van burgemeesters en gemeentelijke en provinciale bestuurders aangetreden. Zij zullen de komende vier jaar het beleid bepalen.

De road show leidde langs vier van Colombia's grootste steden. In elk van deze steden werd het evenement geopend door Linda Breukers, die een overzicht gaf van de al drie jaar lopende samenwerking tussen Nederland en Colombia rond afvalmanagement. Als hoofd van het Holland House Waste Window zal Breukers de komende jaren het bruggenhoofd blijven voor de Nederlandse afvalsector in Colombia. Een vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat gaf de Colombianen een overzicht van highlights van het Nederlandse afvalbeleid van de afgelopen decennia. Speciale aandacht ging daarbij uit naar Nederlandse ervaringen met samenwerking van afvaldiensten.

Tot slot was er voor de meegereisde Nederlandse bedrijven de mogelijkheid zich te presenteren aan de Colombiaanse afvalsector. Van die mogelijkheid werd gebruik gemaakt door VDL Translift, Trisoplast, Wequips/Bollegraaf, GMT, CoCrear en het Colombiaanse HevCo als vertegenwoordiger van Ravo en Geesinknorba. Tijdens matchmaking sessies werd de basis gelegd voor handel en samenwerking in de komende jaren.

De road show was een initiatief binnen het PIB/G2G programma Afval(-water) Business Colombia en werd georganiseerd door het Holland House Waste Window in samenwerking met de Colombiaanse Associatie van Nutsbedrijven Andesco.