Categorie: inzameling | Gepubliceerd: 16 maart 2016

Icova kiest voor emissievrije inzameling

Icova neemt twee elektrisch aangedreven inzamelvoertuigen in gebruik. Daarmee kan emissievrij ingezameld worden.

De sprinkhanen zijn volledig emissievrij.

De zogenoemde 'elektrische sprinkhanen' zijn speciaal voor Icova ontwikkeld, in samenwerking met Nefra Voertuigtechniek en Emoss e-Truck Technology. De gemeente Amsterdam verleende vanuit het programma 'Schone Lucht voor Amsterdam' een aanschafsubsidie.

De voertuigen gebruikt Icova om EcoCassettes in te zamelen. Deze mini-perscontainers worden gebruikt voor de inzameling van afval in de Metropoolregio Amsterdam. De EcoCassettes zijn vooral bij woontorens  geplaatst, waar ruimtegebrek andere methoden van afvalinzameling bemoeilijkt. Omdat de sprinkhanen ook 100 procent emissievrij zijn, betekent dat een kleine primeur voor Icova: als eerste bedrijf in Nederland zamelt het miniperscontainers volledig uitstootvrij in.

Wethouder duurzaamheid, Abdeluheb Choho: “Door in Amsterdam bepaalde werkzaamheden volledig uitstootvrij uit te voeren, bewijst Icova dat elektrisch rijden in deze branche kan. Voor de gezondheid van Amsterdammers en leefbaarheid van de stad, is het van groot belang dat zoveel mogelijk kilometers uitstootvrij worden gereden. Ik ga ervan uit dat alle bedrijven uit de Amsterdamse afvalbranche dit voorbeeld zullen volgen en kiezen voor emissievrije voertuigen. Zo werken we samen aan een uitstootvrij Amsterdam in 2025.”