Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 18 april 2016

Jan Vlak nieuwe voorzitter WEEE Forum

Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle, is gekozen tot voorzitter van het WEEE Forum.

Wecycle-Jan-Vlak-HR.jpgJan Vlak, algemeen directeur Wecycle en voorzitter WEEE Forum

WEEE Forum is een Europese platform waarin meer dan 30 inzamelsystemen voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) hun kennis en ervaring delen. Het platform is voroal bekend van Weeelabex, het certificeringssysteem voor opslag, tarnsport en recycling van AEEA.

De algemene ledenvergadering van het WEEE Forum koos unaniem voor Jan Vlak, sinds 2012 vice-voorzitter van het platform. “Vanuit Wecycle zet ik me graag in om de internationale samenwerking op het gebied van inzameling en recycling van e-waste te bevorderen. Dit helpt de nationale inzamelsystemen in het behalen van de inzameldoelstellingen en in hun bijdrage aan de circulaire economie,” aldus Jan Vlak. De samenstelling van het WEEE Forum-bestuur is nu als volgt:

  • Jan Vlak (Wecycle, Nederland), voorzitter
  • Giorgio Arienti (Ecodom, Italië)
  • Philip Morton (Repic, Verenigd Koninkrijk)
  • Pedro Nazareth (Amb3E, Portugal)
  • Valentin Negoita (Ecotic, Roemenië)
  • Peter Sabbe (Recupel, België)

 

Het WEEE forum is in 2002 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid waar 32 inzamelsystemen voor e-waste onderling hun kennis en ervaring uitwisselen. Daarnaast ontwikkelt het WEEE Forum standaarden voor opslag, transport en recycling van e-waste. Het platform overlegt op Europees niveau met tal van organisaties op het gebied van milieu en recycling. In 2014 zamelden de leden van het WEEE Forum in totaal 1,4 miljoen ton e-waste in.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Weee Forum a.i.s.b.l.?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website