Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 25 april 2016

Son en Breugel prijst samenwerking met Baetsen

De actie 'Scheiden? Zo doe je dat!' is een succes, waardoor de gemeente Son en Breugel voor de Vang-doelstelling van 2020 gaat.

Baetsen_Son_Breugel.jpgEen groep van ruim 60 ondernemers was afgelopen donderdag te gast bij Baetsen.

Onderlinge samenwerking tussen de gemeente Son en Breugel en Baetsen werpt haar vruchten af. Dat zei milieuwethouder Visser tijdens een bezoek van 60 ondernemers aan de afvalverwerker. Door een afvalscheidingsactie is de hoeveelheid restafval zodanig afgenomen dat gemeente en afvalverwerker zich gaan conformeren aan de landelijke Vang-doelstelling van 100 kilo restafval per inwoner in 2020.

De aanpak, waarin de lokale overheid met bedrijven, scholen en verenigingen integraal samenwerkt, is inmiddels door meer dan twintig gemeenten overgenomen. Wethouder Visser vertelde verder dat dat niet in de laatste plaats komt vanwege de opvallende communicatie-uitingen van de campagne 'Scheiden? Zo doe je dat!', waarmee een relatief saai onderwerpt toch sexy is gemaakt.

In de fabriek van Baetsen op Ekkersrijt worden de huisvuilfracties met grote sorteertrommels en robotinstallatie op grootte gesorteerd. Deels wordt het afval ook handmatig gesorteerd. Baetsen leidt deze fracties verder naar de juiste verwerkingsbedrijven om het tot nieuwe producten te recyclen.

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website