Categorie: communicatie | Gepubliceerd: 12 mei 2016

Wecycle helpt scholen met lesmateriaal over e-waste

Wecycle biedt scholen gratis lesmateriaal over recycling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Ook kunnen scholen meedoen aan de jaarlijkse inzamelactie voor kleine elektrische apparaten.

Wecycle-inzamelactie-scholen-2015-HR.jpgWecycle helpt scholen met het geven van lessen over e-waste.
Foto: Wecycle

Wecycle wil kinderen en jongeren leren dat AEEA niet thuis hoort in de vuilnisbak, maar dat dit moet worden ingeleverd voor recycling. Voor groep 3-4 zijn een zoekplaat en kleurplaat beschikbaar. Voor de midden- en bovenbouw zijn een doeblad, werkblad en diverse proefjes te downloaden. Voor het voortgezet onderwijs is er een lesbrief over 'urban mining'.

Inzamelactie

De kinderen kunnen vervolgens de theorie in de praktijk brengen met de jaarlijkse inzamelactie van Wecycle, waarvoor de inschrijving deze week is gestart. Elke school die minimaal 75 apparaten inzamelt, ontvangt een beloning van Wecycle: een digitale camera of een boekenpakket.

De stichting doneert voor elke deelnemende school bovendien een bedrag aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit arme gezinnen op een Verjaardagsbox met versiering, traktaties voor op school en thuis en cadeautjes.