Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 14 juli 2016

Digitale koppeling tussen Orgaworld en Omrin

Orgaworld en Omrin hebben de elektronische aanlevering van afvalstromen via de EBA-standaard van Transport en Logistiek Nederland (TLN) in gebruik genomen.

ondertekening EBA omrin en orgaworld.pngOndertekening van het Service Level Agreement tussen Omrin en Orgaworld.

Orgaworld verwerkt in Drachten al lange tijd gft dat Omrin inzamelt bij huishoudens in Friesland. In 2015 heeft Omrin de werkzaamheden opnieuw aanbesteed waarbij Orgaworld opnieuw een van de winnaars was. Onderdeel van de nieuwe afspraken was dat de transportadministratie gedigitaliseerd zou worden op basis van de EBA-standaard (Elektronische Begeleidingsbrief Afval) die TLN een twee jaar geleden lanceerde.

Gisteren is de EBA-koppeling officieel in gebruik genomen door ondertekening van een Service Level Agreement. De gehele ‘papierstroom’ rondom het transport van gft door Omrin naar Orgaworld Drachten, vindt nu elektronisch plaats.

Efficiënt en snel

Steven van der Velde, Directeur Commercie & Logistiek Omrin, zegt: “EBA stelt ons in staat om ons proces efficiënter in te richten door snellere afhandeling op locatie en minder administratieve handelingen. Ons team is positief over de snelheid waarmee we dit project hebben geïmplementeerd en ik ben ook zeer te spreken over de samenwerking tussen Omrin en Orgaworld, die laat zien dat je als ketenpartners samen tot een beter resultaat voor alle betrokkenen komt.”             

Makkelijker

Klaas van den Berg, General Manager Orgaworld Nederland, zegt: “De digitale koppeling tussen Orgaworld en Omrin is nu gelegd en in gebruik. Het maakt het voor ons ook operationeel makkelijker omdat we nu weten dat er een transport aankomt. Daarnaast zijn we er trots op om als eerste in Nederland deze werkwijze ook tussen partijen in te zetten.”