Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 15 juli 2016

'Feestafval is ook een grondstof'

Opvallende oranje en roze containers bij de 100e Nijmeegse Vierdaagse. De organisatie en Dar laten weten ook dit jaar weer flink in te zetten op afvalscheiding.

20160714 afvaleiland 2015.JPGEen afvaleiland bij de Nijmeegse Vierdaagse in 2015.

Gemiddeld wordt in de Vierdaagseweek in totaal 400 ton afval ingezameld. De afgelopen jaren werden al afvaleilanden opgezet bij de Vierdaagse: bezoekers en deelnemers van het evenement kunnen daar hun plastic+ (pmd) gescheiden inzamelen in de daarvoor bestemde 400 oranje containers. Voor het restafval zijn roze/paarse containers aanwezig. Opvallende pijlen zorgen ervoor dat de in totaal 10 afvaleilanden meer opvallen, zodat afvalscheiding wordt gestimuleerd. Naast de afvaleilanden, staan overal in het centrum de oranje en roze containers. Ook trekken dagelijks 60 medewerkers van Dar door de stad om het afval op te halen en de straten schoon te vegen.

De organisatie en Dar hebben daarnaast een aantal duurzame initiatieven met afval in het programma opgenomen, waaronder zwerfafvalspellen voor kinderen en 3D-printen met plastic soep (‘Party into the Future’). Met al deze initiatieven willen Dar en de organisatie van de Vierdaagse het scheiden van afval stimuleren.

Meer weten over Dar NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website