Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 juli 2016

Aalsmeer broedt op maatregelen voor betere afvalscheiding

De gemeente Aalsmeer wil het inwoners makkelijk maken waardevolle afvalstoffen aan te bieden. Dit najaar stuurt het college daarom nieuwe voorstellen op het gebied van betere afvalscheiding naar de raad.

Het college wil Aalsmeer toe laten groeien naar de landelijke doelstelling van 75 procent afvalscheiding en 100 kilo restafval. Om dit te bewerkstelligen denkt het college erover om de inzamelvoorzieningen voor plastic verpakkingen, metalen verpakken en drankenkartons uit te breiden. Tegelijkertijd zal worden ingezet op nascheiding van restafval als laatste stap in de afvalverwerking voor de verbranding van het restafval.

Met name de laatste resten plastic verpakkingen zullen uit het afval gehaald worden voor recycling in de nieuw te bouwen nascheidingsinstallatie bij AEB in Amsterdam. Aalsmeer verwacht dat dit zal leiden tot nog eens 5 procent extra recycling.

Aalsmeer blijft bronscheiding wel de voorkeur geven boven nascheiding. Het plastic dat via aparte inzamelvoorzieningen gescheiden wordt ingezameld kan volgens de gemeente namelijk hoogwaardiger worden gerecycled.

Meer weten over Gemeente Aalsmeer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website