Categorie: aanbestedingen | Gepubliceerd: 19 juli 2016

Fontys zoekt circulaire oplossing voor afval

Het afval van Fontys Hogescholen moet duurzaam worden ingezameld en verwerkt. Het sluiten van de grondstoffenkringloop staat daarbij centraal.

Dat volgt uit de aanbesteding van de afvalverwerking die Fontys onlangs heeft geopend. Fontys stuurt op hergebruik van producten: onder andere door producten te revitaliseren, hoogwaardig te recyclen of andere vormen van hergebruik toe te passen. Als onderdeel van de eigen strategische agenda op het gebied van duurzaamheid wil Fontys in de periode 2017-2022 minimaal 75 procent van haar afvalstromen inzamelen voor hergebruik en recycling. De 25 procent restafval die overblijft, mag ingezet worden om energie uit op te wekken.

Fontys stelt een vaste aanneemsom voor contractomvang van het nieuwe contract van 185.000 euro, exclusief btw, maar inclusief alle voorkomende kosten en omvat naast logistieke- en verwerkingskosten ook de huur van inzamelmiddelen zoals bijvoorbeeld persen en rolcontainers, zo volgt uit de aanbestedingstekst.

De opdracht heeft in principe een looptijd van 4 jaar. Daarna kan de overeenkomst maximaal twee keer met 1 jaar worden verlengd.