Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 08 juli 2016

Circulus-Berkel koopt twee trucks met gestuurde voorlopas

Circulus-Berkel heeft twee Volvo FE's 6x2 met gestuurde voorloopas in gebruik genomen.

Vooral het goede zichtveld, de prettige ergonomie en de derde stoel in de cabine waren voor Circulus-Berkel redenen voor Volvo Trucks te kiezen. De trucks werden geleverd door Harbers Trucks uit Apeldoorn.

De Volvo FE’s voor Circulus-Berkel beschikken over 280 pk en worden ingezet voor de inzameling van grondstoffen en restafval. De 6x2 trucks zijn voorzien van een achterlader opbouw van Haller/Zoeller. Het zijn de eerste trucks van dit type met gladde wanden. De opbouw kan zowel mini- als rolcontainers aan. Doordat de beladers naast de belading staan, hebben ze minder last van stof uit het afval. Het wagenpark van Circulus-Berkel bestaat uit vijftig voertuigen boven de 12-ton. De twee Volvo FE’s betreffen uitbreiding van de huidige vloot.

Manager wagenparkbeheer, Oscar Faber is blij met de nieuwe voertuigen: “De Volvo FE heeft een ruime comfortcabine, geschikt voor drie personen. Desondanks is de wagen niet te lang. Hierdoor blijft het een wendbare combinatie. Bovendien beoordelen onze chauffeurs de ergonomie van de truck erg positief. Ook het zichtveld is prima. Dit alles is belangrijk in ons werk waarbij veelvuldig in binnensteden wordt gereden en moet worden in- en uitgestapt.”

De Volvo FE’s hebben een gestuurde voorloopas wat een korte achteroverbouw en goede aslastverdeling mogelijk maakt. Volvo FE voor Circulus-Berkel_2_lowres.jpg

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website