Categorie: Producten | Gepubliceerd: 15 augustus 2016

Grote vangst tijdens strandschoonmaak Nederland

Bijzondere vondsten bij de Boskalis Beach Cleanup Tour, waaronder een wc-bril, een koeienhuid en flessenpost uit Engeland. De eindstand van de grootste strandschoonmaak in Nederland is hoger dan eerdere jaren.

_19W3210.jpgFinish in Zandvoort Foto: Mart Smit

Tijdens een feestelijke afsluiting maakte Stichting De Noordzee, in aanwezigheid van Tweede Kamerlid Fatma Koşer Kaya en burgemeester van Zandvoort Niek Meijer, het eindresultaat bekend. In twee weken heeft de stichting samen met de vrijwilligers 19.203 kilo afval opgeruimd. Vanaf Cadzand en Schiermonnikoog vertrokken de vrijwilligers richting Zandvoort; daar was dan ook de finish van de opruimactie.

Grotere vangst

Sinds de eerste editie in 2013 is er dankzij de hulp van 6.335 vrijwilligers in totaal 57.426 kilo afval van de Nederlandse stranden gehaald. Ondanks dat de hoeveelheid afval dit jaar aanzienlijk groter is dan de editie in 2015 heeft opgeleverd (11.555 kilo), blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van Stichting De Noordzee dat de hoeveelheid gelijk blijft. Directeur van Stichting De Noordzee, Floris van Hest: “We hebben tijdens de Beach Cleanup Tour 2016 meer afval opgehaald dan een jaar geleden. Dat is een momentopname die afhankelijk is van onder meer de weersomstandigheden. De tour heeft weer zichtbaar gemaakt dat er heel veel afval in zee zwerft dat daar niet thuis hoort.” Naast de curieuze items die zijn gevonden door de vrijwilligers, is het overgrote deel van het zwerfafval afkomstig uit de maritieme sector.

Meer weten over Stichting De Noordzee?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website