Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 25 augustus 2016

Baetsen voert afval John Peeters Recycling af

De 6,5 kton aan afvalstoffen die op het terrein van de failliete afvalverwerker John Peeters liggen, worden verwerkt door Baetsen.

Dat is het resultaat van een aanbesteding van de Provincie Limburg. Er hadden in totaal vijf partijen een inschrijving gedaan om de opdracht voor de afvoer en verwerking  van de afvalstoffen binnen te halen. De provincie raamde de waarde van de opdracht op iets meer dan 1 miljoen euro. Vorig jaar won Baetsen won ook al de opdracht voor de afvoer van afvalstoffen van het terrein van Milieu Service Zuid in Maasbracht. 

In februari werd John Peeters Recycling b.v. door de rechtbank in Limburg failliet verklaard. Een half jaar daarvoor legde de Provincie Limburg het Maastrichtse afvalbedrijf al stil omdat er op de terreinen van het bedrijf te veel afval zou zijn opgeslagen wat leidde tot brandgevaar. Aanvankelijk ging het om zo’n 7,5 kton aan afvalstoffen op het terrein. Voor het uitschrijven van de aanbesteding had de provincie de meest acute, brandgevaarlijke afvalstoffen al laten verwijderen in verband met de veiligheid op en rondom het terrein. Het overige materiaal lag nog te wachten op een verwerker, toen begin augustus brand ontstond in een stapel afval.  

 

Meer weten over Baetsen Recycling bv?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website